to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:58 | 15.01.2022

Αθλητισμός

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Την Παρασκευή (21/1) πέφτουν οι υπογραφές για τη Διπλή Ανάπλαση

Στη συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή (14/01) στον ΣΠΟΡ FM ο Κώστας Μπακογιάννης έθεσε με λεπτομέρειες τα επόμενα χρονοδιαγράμματα και τα ορόσημα στο δρόμο προς την υλοποίηση του πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης»


Επίκεντρο του πρότζεκτ το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού. Πλην των διμερών συμβάσεων η πλευρά της δημοτικής αρχής, προχωράει (και) το ζήτημα της δημοπράτησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Στόχος για αυτό είναι το τέλος Μαρτίου.

Οι πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρουν πως τα 115 εκατ. ευρώ της χρηματοδότησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου, είναι πλέον «κλειδωμένα» (μέσω του ΥΠΕΝ) στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και μάλιστα το συγκεκριμένο ποσό έχει ήδη συμπεριληφθεί στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό.

Μετά την προ ημερών ψήφιση απ’ τη Βουλή των Ελλήνων της νομοθετικής ρύθμισης που δίνει για 49 χρόνια στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό το 15% επί των εισπράξεων των εισιτηρίων και των διαφημίσεων του νέου γηπέδου στον Βοτανικό (πρωτοβουλία που έδωσε λύση σε ένα θέμα που αποτελούσε «κόκκινη γραμμή» απ' την πλευρά του Α.Ο.), αλλά και τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Δευτέρα (10/01) η διοίκηση του Ερασιτέχνη, τονίζοντας πως θα εισηγηθεί υπέρ της «Διπλής Ανάπλασης» στην προσεχή -καθοριστική- Γενική Συνέλευση του συλλόγου, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές προχωρούν στα επόμενα, καθοριστικά βήματα του πρότζεκτ.

Την προσεχή εβδομάδα τα επιτελεία και οι νομικοί όλων των πλευρών, θα προχωρήσουν στην καθαρογραφή των τελικών προσχεδίων των διμερών συμβάσεων ανάμεσα σε Δήμο Αθηναίων-Ερασιτέχνη (θα αναφέρεται ρητά και η ευθύνη των τραπεζών για την ανέγερση του αθλητικού κέντρου του Α.Ο.) και Δήμο Αθηναίων-ΠΑΕ Παναθηναϊκός (για τις εμπορικές χρήσεις του ποδοσφαιρικού γηπέδου).

Ο στόχος του δημάρχου Αθηναίων, είναι η όλη διαδικασία συγγραφής των προσχεδίων, να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως το πρωί της προσεχούς Παρασκευής 21 Ιανουαρίου, προκειμένου ο Κ. Μπακογιάννης να φέρει ακολούθως τις συμβάσεις για προέγκριση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Από εκεί και πέρα, με το που ανάψει το «πράσινο φως» απ’ το δημοτικό συμβούλιο και δοθεί η σχετική προέγκριση, θα προκηρύξει με τη σειρά του κι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός τη Γενική Συνέλευση (η οποία θα υπερψηφίσει ή θα καταψηφίσει τη «Διπλή Ανάπλαση») πιθανότατα για τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, αναρτώντας ακολούθως στην ιστοσελίδα του συλλόγου το πλήρες περιεχόμενο των συμβάσεων, προκειμένου να γνωρίζουν τα μέλη του Α.Ο. τι ακριβώς περιλαμβάνουν, πριν πάνε στις κάλπες.

Αξίζει να επισημανθεί εδώ, πως παράλληλα με τις δύο παραπάνω συμβάσεις, προχωράει και η καθαρογραφή της διμερούς σύμβασης ανάμεσα σε ΠΑΕ και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για την παραχώρηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό, η οποία θα πρέπει επίσης να περάσει απ’ την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του σώματος του Αθλητικού Ομίλου.

Πλην των διμερών συμβάσεων η πλευρά της δημοτικής αρχής, προχωράει (και) το ζήτημα της δημοπράτησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου κι ο στόχος που έχει τεθεί από την πλευρά του Κ. Μπακογιάννη, είναι μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχει ολοκληρωθεί κι αυτό το πολύ σημαντικό σκέλος στο δρόμο προς την ανέγερση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού.

Σε ότι αφορά τώρα τη συνολική χρηματοδότηση του πρότζεκτ, η δημοτική αρχή έχει αναλύσει τις πηγές απ’ όπου θα αντληθούν τα κεφάλαια της «Διπλής Ανάπλασης»:

Τα 115 εκατ. ευρώ (με τον ΦΠΑ) που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο στον Βοτανικό θα αντληθούν από το κρατικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τα έργα υποδομής σε Βοτανικό και Λ. Αλεξάνδρας θα χρηματοδοτηθούν απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης (έχουν ήδη εγκριθεί και κεντρικά όλα τα ποσά), ενώ την ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη στην περιοχή του Βοτανικού θα πληρώσουν οι τράπεζες (Alpha Bank/Πειραιώς), βάσει όσων προβλέπονται στο Προεδρικό Διάταγμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)