to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:21 | 31.03.2022

Αθλητισμός

Γήπεδο Παναθηναϊκού: «Ναι» σε Βοτανικό και Διπλή Ανάπλαση είπε η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη

Η Γενική Συνέλευση και η ψηφοφορία των μελών του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού αποφάσισαν να πουν "ναι" στη Διπλή Ανάπλαση και το γήπεδο του τριφυλλιού στο Βοτανικό.


φωτ.: Θανάσης Δημόπουλος / Ευρωκίνηση

Είναι πλέον οριστικό και αμετάκλητο. Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού θα γίνει στο Βοτανικό και μαζί του θα προχωρήσει και η "Διπλή Ανάπλαση" με τη μετακόμιση των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη στην περιοχή.

Αυτό αποφάσισε η Γενική Συνέλευση μετά τη σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη την Τετάρτη (30/3) από νωρίς το πρωί έως τις 19:17 που ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

2051 μέλη ψήφισαν υπέρ της Διπλής Ανάπλασης και 934 μέλη κατά αυτής. Παράλληλα, το σύνολο των μελών που ψήφισαν ήταν 2.994 μέλη, εκ των οποίων οι 2.985 ψήφοι ήταν έγκυρες, 5 λευκές, 4 άκυρες.

Συγκεκριμένα, στην ψηφοφορία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ψήφισαν 2994 άτομα και έγκυρα ήταν τα 2985 ψηφοδέλτια. Από αυτά τα 2051 ήταν υπέρ της Διπλής Ανάπλασης που αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 68,5%, 934 ήταν κατά, 5 ήταν λευκά και 4 άκυρα.

Υπενθυμίζουμε ότι για να περάσει η Διπλή Ανάπλαση έπρεπε το "ναι" να συγκεντρώσει τα 2/3 όσων πήγαν να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία, κάτι που τελικά συνέβη. Είχαν προηγηθεί έντονες διαβουλεύσεις, για περισσότερες από έξι ώρες,  κατά την προσυνέλευση της Τρίτης, μεταξύ των μελών του Ερασιτέχνη, όπου είχαν εκφραστεί αντιδράσεις.

Πλέον όλα είναι στο χέρι του Δήμου Αθηναίων και της Κυβέρνησης για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει το δικό του υπερσύχρονο γήπεδο 39.000-40.000 θέσεων και ο Ερασιτέχνης τις νέες εγκαταστάσεις του σε μια "Παναθηναϊκή Πολιτεία".

Μαλακατές: «Να δούμε νέα Γουέμπλεϊ και για τον Ερασιτέχνη» 

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων στην ψηφοφορία των τριών συμβάσεων της «Διπλής Ανάπλασης», ακολούθησε και η επίσημη ανακοίνωση από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, με τα επίσημα αποτελέσματα (υπερψηφίστηκαν οι συμβάσεις με ποσοστό 68,5%), αλλά και η πρώτη τοποθέτηση του προέδρου του Α.Ο., Παναγιώτη Μαλακατέ.

Αναλυτικά: «Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διεξήχθη την Τετάρτη 30 Μαρτίου στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος», είναι υπέρ της Διπλής Ανάπλασης με ποσοστό 68,5%.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. Παναγιώτης Μαλακατές, δήλωσε:

«Ήταν μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό. Τα μέλη του Παναθηναϊκού ψήφισαν σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι σεβαστό. Είναι υπέρ της Διπλής Ανάπλασης. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι η αυριανή μέρα πρέπει να μας βρει όλους αγαπημένους και ενωμένους για έναν δυνατό Παναθηναϊκό, όπως αξίζει στον μεγαλύτερο και ιστορικότερο Σύλλογο της Ελλάδος. Νομίζω ότι από εδώ και πέρα σε εμάς πέφτει όλο το βάρος ώστε όλα αυτά που υπάρχουν στις συμβάσεις να αποτυπωθούν σε μεγάλα γήπεδα, όπως αρμόζει στον Παναθηναϊκό με τις καλύτερες προδιαγραφές.

Η Λεωφόρος να έχει Παναθηναϊκό χρώμα όπως είπε προχθές και ο Δήμαρχος και να έχουμε στη Λεωφόρο μας τις αναμνήσεις μέσα από το Μουσείο και ό,τι άλλο φτιαχτεί που θα φροντίσουμε να έχει χρώμα Παναθηναϊκό. Είχαμε πει εξαρχής ότι θα στηρίξουμε το οποιοδήποτε αποτέλεσμα και αυτό κάνουμε. Εκείνο που θέλουμε είναι ο Παναθηναϊκός να μεγαλουργήσει όπως και να δούμε και νέα Γουέμπλεϊ και για τον Ερασιτέχνη και για όλες τις ομάδες. Είναι μια απόφαση που πήρε ο κόσμος και τα μέλη του Παναθηναϊκού. Εμείς προσπαθήσαμε να πετύχουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους. Αυτό αποτυπώθηκε σήμερα από το πολύ μεγάλο ποσοστό».

Μπακογιάννης: «Γράφτηκε Ιστορία, το μέλλον ανήκει στον Παναθηναϊκό και την Αθήνα»

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την υπερψήφιση από τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού του πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης», εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του λίγο μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη:

«Απόψε γράφτηκε ιστορία. Πιστέψαμε στη Διπλή Ανάπλαση. Τόσο πολύ που για να γίνει πραγματικότητα κάναμε όσα μπορούσαμε και ακόμα περισσότερα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ο κόσμος του Παναθηναϊκού δικαίωσε την προσπάθειά μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.

Ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσήλωση, ώστε να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις μας. Από εδώ και εμπρός, Παναθηναϊκοί και Αθηναίοι αξίζει να είναι μόνο υπερήφανοι. Το μέλλον ανήκει στον Παναθηναϊκό, το μέλλον ανήκει στην Αθήνα».

_____

Πηγή: Sport24, ΑΠΕ-ΜΠΕ,

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)