to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:55 | 25.02.2015

Πολιτική

Γιούνκερ: Σεβαστό το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά δεν αλλάζει τις συμφωνίες

«Αν σε κάθε εκλογική διαδικασία έπρεπε να αμφισβητούμε τις διαδικασίες και τους κανόνες, θα σκοτώναμε την Ευρώπη», υπογράμμισε ο Γιούνκερ


Το εκλογικό αποτέλεσμα μιας χώρας είναι σεβαστό αλλά δεν μπορεί να αλλάξει τις Συνθήκες και τις συμφωνίες που έχουν γίνει, δήλωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Αν σε κάθε εκλογική διαδικασία έπρεπε να αμφισβητούμε τις διαδικασίες και τους κανόνες, θα σκοτώναμε την Ευρώπη», υπογράμμισε ο Γιούνκερ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου έπειτα από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου.

Επίσης  ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλώντας στην Ολομέλεια είπε πως το τελευταίο διάστημα η Επιτροπή δέχθηκε κριτική για τη στάση της, όμως, όπως τόνισε, ο ρόλος της Κομισιόν είναι ενωτικός και ο στόχος της είναι η καταδίκη των πιθανών ρήξεων στην Ε.Ε..

«Κάναμε αυτό που έπρεπε. Αν δεν το είχαμε κάνει δεν θα είχε υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα», τόνισε Γιούνκερ.

Ικανοποίηση για τη συμφωνία από τον Ντόναλντ Τουσκ

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας ο Πρόεδρος της Ε.Ε., Ντόναλντ Τουσκ,  εξέφρασε την ικανοποίησή του για το «πράσινο φως» που άναψε το Eurogroup στον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου, ο κ. Τουσκ είπε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Eurogroup για την πορεία των διαβουλεύσεων με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, ενώ ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε τις απόψεις του για την κατάσταση στη χώρα.

«Συμφωνήσαμε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, όπως και έγινε, σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών, για να βρεθεί κοινό έδαφος. Δεν είχα αμφιβολία ότι θα βρισκόταν κοινό έδαφος», είπε ο Τουσκ. Σημείωσε, δε, ότι από εκείνη την ημέρα και έπειτα, υπήρξαν στενές επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να επιτευχθεί η επί της αρχής συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)