to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:16 | 27.05.2015

Πολιτική

Γιούνκερ: Μια ελληνική χρεοκοπία μπορεί να αποφευχθεί

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο πρακτορείο ειδήσεων MNI εξέφρασε την άποψη ότι είναι απαραίτητο το ΔΝΤ να συμμετέχει στην επίλυση της κρίσης.


Ο Γιούνκερ επεσήμανε στη χθεσινή του συνέντευξη ότι υπάρχει η αυξανόμενη πεποίθηση πως μια ελληνική χρεοκοπία μπορεί να αποφευχθεί.

«Η εντύπωσή μου μετά τις συνομιλίες μου με αρκετούς συναδέλφους είναι ότι αυξάνεται η αίσθηση πως μια χρεοκοπία πρέπει να αποφευχθεί», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων. Και πρόσθεσε: «Από την άλλη, όλοι αυτοί με τους οποίους μίλησα επέμειναν στη συμμετοχή (του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου). Δεν θα υπάρξει συμφωνία χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ».

Παράλληλα ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι εμπιστεύεται τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Τον βρίσκω πολύ συμπαθητικό, πολύ εποικοδομητικό και έχω μια πολύ φιλική σχέση μαζί του», σχολίασε ο Γιούνκερ.

Εξέφρασε επιφυλάξεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκτιμά ότι στο εσωτερικό του υπάρχει ένα μείγμα διαφορετικών τάσεων.

Σε ό,τι αφορά τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο Γιούνκερ σχολίασε ότι «δεν βοηθά τη διαδικασία. Ο Βαρουφάκης είναι ο υπουργός Οικονομικών μιας χώρας που είναι αντιμέτωπη με τεράστια προβλήματα. Δεν δίνει την εντύπωση ότι το κατανοεί».

Μιλώντας στο MNI ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσίασε επίσης τις απόψεις του σχετικά με τις υποχωρήσεις που θα πρέπει να κάνουν τόσο η Ελλάδα όσο και οι πιστωτές της προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητο το ΔΝΤ να συμμετέχει στην επίλυση της κρίσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)