to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:03 | 03.06.2015

Πολιτική

Με τον Γιούνκερ συναντάται απόψε στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί σήμερα Τετάρτη στις Βρυξέλλες, με την ελληνική πρόταση στις αποσκευές του, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ . Τι δήλωσε λίγο πριν αναχωρήσει για τη βελγική πρωτεύουσα.


Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κομισιόν θα γίνει απόψε το βράδυ. Όπως διευκρινίστηκε το πρωί, δεν υπάρχει πρόταση που να έχει σταλεί από τους θεσμούς στην κυβέρνηση. Εγινε επίσης σαφές ότι δεν θα υπάρξει σήμερα συζήτηση Ντάισελμπλουμ-Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες σε σχετική του δήλωση ξεκαθαρίζει πωςη κυβέρνηση «δεν έχει πάρει κάποιο κείμενο από τους θεσμούς, ούτε απάντηση στη δική μας πρόταση». «Θα πάω στις Βρυξέλλες για να συζητήσουμε με τον κ. Γιούνκερ πάνω στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης», τόνισε, και πρόσθεσε: «Από προχθές το βράδυ έχουμε καταθέσει επισήμως την πρόταση μας προς τους θεσμούς για έναν έντιμο και αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό, που θα δώσει ένα τέλος σε αυτήν την κρίση στην Ευρώπη, θα δώσει τέλος τα σενάρια περί Grexit, στα σενάρια της καταστροφής». 

Δείτε τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα - διαβάστε αναλυτικά.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, ενώ στις Βρυξέλες θα ενσωματωθεί στην αποστολή και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ε. Τσακαλώτος.

Διαβάστε ακόμα:

Μ. Σχοινάς (εκπρόσωπος Κομισιόν): Να μην αναμένεται «τελικό» αποτέλεσμα από τη συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ

Οι σχετικές εξελίξεις (αντιδράσεις, δημοσιεύματα) σε liveblog από το Left.gr εδώ:  Σε κρίσιμη καμπή: Όλες οι εξελίξεις από τη διαπραγμάτευση (συνεχής ενημέρωση) 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)