to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:43 | 15.11.2015

Διεθνή

Γιούνκερ: Δεν πρέπει να αλλάξει η πολιτική της Ε.Ε. για το προσφυγικό

Οι επιθέσεις στο Παρίσι δεν θα πρέπει να προκαλέσουν ριζική αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της υποδοχής των προσφύγων, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν από στην Αττάλεια.


Οι δράστες των τρομοκρατικών ενεργειών στο Παρίσι ήταν εγκληματίες, δεν αναζητούσαν άσυλο, υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ μετά τις δηλώσεις Πολωνών και Σλοβάκων αξιωματούχων ότι οι επιθέσεις αναδεικνύουν τις ανησυχίες της Ευρώπης για την υποδοχή μουσουλμάνων προσφύγων.

«Δεν θα πρέπει να μπλέκουμε τις διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων που έρχονται στην Ευρώπη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της συνόδου των G20 στην Αττάλεια.

«Αυτοί που διέπραξαν τις επιθέσεις αυτές είναι ακριβώς αυτοί από τους οποίους προσπαθούν να γλιτώσουν οι πρόσφυγες και όχι το αντίθετο και κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να ξαναδούμε στο σύνολό της την ευρωπαϊκή πολιτική όσον αφορά το θέμα των προσφύγων», σημείωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Θα καλούσα αυτούς στην Ευρώπη που προσπαθούν να αλλάξουν την μεταναστευτική ατζέντα που έχουμε υιοθετήσει (...) να αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα το θέμα αυτό", υπογράμμισε και κατέληξε: "Βλέπω τη δυσκολία αλλά δεν βλέπω την ανάγκη να αλλάξουμε τη γενική μας προσέγγιση».

***********************************************************

Μπαν Κι Μουν: Η απάντηση στην τρομοκρατία πρέπει να είναι ισχυρή αλλά με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα

Η απάντηση στην τρομοκρατία θα πρέπει να είναι ισχυρή, αλλά πάντα στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και με βάση τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της G20 στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ καλωσορίζει τη αίσθηση του κατεπείγοντος που υπάρχει πλέον για την εξεύρεση λύσης στον πόλεμο της Συρίας μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι. 

«Η επίτευξη πολιτικής λύσης στη Συρία πρέπει πλέον να γίνεται προτεραιότητά μας» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι υπάρχει πλέον μια σπάνια ευκαιρία για να τερματιστεί η βία και τόνισε ότι χρειάζεται μια πιο συντονισμένη προσπάθεια κατά της τρομοκρατίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)