to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:04 | 22.09.2012

left.gr

Κοινωνία

Γιορτή (γνωριμίας με τον) ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου σήμερα στο Άλσος Ιλισίων

Σήμερα, Σάββατο 22/9, η Γιορτή γνωριμίας με τον ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου στο Αλσος Ιλισίων. Με συζητήσεις, συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές, εκδηλώσεις για παιδιά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


18.00 Παιδικές δραστηριότητες

19.00   Η ομάδα «Αταξία» παρουσιάζει το «Μεγάλο ταξίδι της χρυσανέμης». Μια παιδική διαδραστική παράσταση  για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

18.00 – 21.00 Δημιουργική απασχόληση για παιδιά σχολικής ηλικίας

 

18.00 Συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων

Το κοινωνικό κράτος καταρρέει. Ποιος ο ρόλος της Αλληλεγγύης & της Αντίστασης στον ΣΥΡΙΖΑ που συγκροτούμε;

Μπροστά στην κατάρρευση του όποιου κοινωνικού κράτους (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, κοινωνικές παροχές-υπηρεσίες δήμων κλπ.) υπήρχε στη χώρα, στο όνομα μιας κάποιας “δημοσιονομικής εξυγίανσης”, που καταλήγει στην ισοπέδωση εργατικών κατακτήσεων και κοινωνικών δικαιωμάτων ετών, ο ΣΥΡΙΖΑ υψώνει τείχος αντίστασης και αλληλεγγύης. Πώς μπορούμε να οργανώσουμε αποτελεσματικά την αντίσταση στην επίθεση που δεχόμαστε; Με ποια αιτήματα και με ποια τακτική διεκδικούμε την υπεράσπιση του βιοτικού επιπέδου του κόσμου μας; Ποιο ρόλο μπορούν να παίξουν τα δίκτυα και οι δομές κοινωνικής αλληλεγγύης  απέναντι στη φτώχεια, την ανεργία και τον ρατσισμό που “σπέρνουν” τα μνημόνια; Μπορούμε να χτίσουμε το δικό μας αντι-παράδειγμα, μια διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας κόντρα στη λογική του κέρδους;

«Εγώ δεν είμαι ρατσιστής, αλλά…» Διαδραστική ανταλλαγή απόψεων

Πάρε θέση θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτής της συζήτησης. όλοι όσοι συμμετέχουν πρέπει να τοποθετηθούν στο χώρο ανάλογα με το αν συμφωνούν ή διαφωνούν με αυτό που δηλώνει ο “συντονιστής” και να δικαιολογήσουν τη θέση που παίρνουν. Η επιχειρηματολογία που θα αναπτυχθεί μπορεί να οδηγήσει κάποιους να αλλάξουν θέση και γνώμη. Είναι ένα βαρόμετρο γνώμης που δίνει στον καθένα χώρο και χρόνο να σκεφτεί και να επαναδιαπραγματευτεί τις θέσεις του. Διαρκεί περίπου μια ώρα

 

20.30 Συναυλίες

Indiana μαθητικό συ(rock μαθητικό συγκρότημα από το 4ο Λύκειο)

Ethnic jazz  (Flamenco & jazz σε ένα μείγμα λατινοαμαρικάνικης μουσικής )

21.40 Χαιρετισμό θα απευθύνει η Σοφία Σακοράφα

22.00 λαϊκό γλέντι

με τους «Μουσικά μικρογεύματα και ΦΑ.ΒΑ»

Παράλληλες δράσεις / συμμετοχές

Εκθέσεις φωτογραφίας:

City Colours (KristoG)

“Ματιες” (Θάνος Κυριακόπουλος)

Ανταλλακτικό / χαριστικό παζάρι από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου

Προβολές

1) Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα 30λ (ελλ. υπότιτλοι) animation

Στις αρχές του 20ου αιώνα, ένας περιηγητής επισκέπτεται μια απομονωμένη ορεινή περιοχή της Γαλλίας. Ανακαλύπτει ένα τόπο παρατημένο, με τους λιγοστούς κατοίκους του να οδηγούνται από τις κακουχίες στο μίσος και την τρέλα…

Εκτός από τον Ελζεάρ Μπουφιέ, έναν μεσήλικα βοσκό που γαλήνια ξεδιαλέγει σπόρους βελανιδιάς και τους φυτεύει στις άγονες πλαγιές. Ενώ ο έξω κόσμος περνάει δύο παγκόσμιους πολέμους, ο Ελζεάρ θα καλλιεργήσει, σπόρο-σπόρο, ένα ατελείωτο δάσος, μετατρέποντας την περιοχή σε έναν φυσικό παράδεισο.

2) Αποπηγάδι: Σήμερα εμείς, αύριο εσείς 34λ. (ελλ)

Για Βιομηχανικές Ανεμογεννήτριες. Η ταινία για το Αποπηγάδι βασίστηκε σε αληθινά video, φωτογραφίες και έγγραφα, από τον αγώνα των κατοίκων και των αλληλέγγυων πολιτών, για τη διάσωση του Αποπηγαδιού.


3) Η σιωπή μας ο Χρυσός τους 19λ (ελλ)

Ενημερωτικό βίντεο για τα μεταλλεία χρυσού. Το βίντεο του Ανοιχτού Συντονιστικού Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού που προβλήθηκε στην εκδήλωση του συντονιστικού την Πέμπτη 26 Απριλίου στην πλατεία Αριστοτέλους.


4) Μιά τάξη φυλετικά διαχωρισμένη (μέρος Α) 28λ (ελλ. υπότιτλοι)

Μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ το 1968, η Jane Elliott πήγε να διδάξει στο δημοτικό της πόλης της στην Άιοβα, όπου κατοικούσαν μόνο λευκοί. Χώρισε τους μαθητές της σε δύο ομάδες, εκείνους με γαλάζια μάτια κι εκείνους με καφέ μάτια, και αποφάσισε να τους δώσει ένα γερό μάθημα κατά των φυλετικών διακρίσεων.


5) Ποδηλατικό Ασανσέρ 0:59λ

 


* Σε περίπτωση βροχής μέρος της γιορτής θα μεταφερθεί στα γραφεία του ΣΥΝ (Λεωφ. Παπάγου 124)


* Εγγραφές μελών καθημερινά, από Δευτέρα ως Παρασκευή, 19:00 ως 21:00 στα γραφεία του ΣΥΝ στο υπόγειο της Λεωφόρου Παπάγου 124 για να σχηματίσουμε τον ενιαίο, πλουραλιστικό πολιτικό φορέα της αριστεράς του 21ου αιώνα.


* Είσοδος ελεύθερη


Το event στο facebook


Πληροφορίες στα 6948895903 & 2107755663

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)