to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:16 | 12.12.2015

Πολιτισμός

Γιορτή Δρόμου στου Ψυρρή, Κυριακή 13/12

Αύριο, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, από τη 1 έως τις 6 μ.μ., η γειτονιά του Ψυρρή θα ντυθεί χριστουγεννιάτικα σε μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους με συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, εργαστήρι στολιδιών και πολλές εκπλήξεις!


Στου Ψυρρή λοιπόν θα σημάνουν Χριστούγεννα! Από τις 13.00 έως τις 18.00...

Αύριο Κυριακή 13 Δεκεμβρίου η γειτονιά του Ψυρρή θα ντυθεί χριστουγεννιάτικα σε μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους με συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, εργαστήρι στολιδιών και πολλές εκπλήξεις!

Ο 105,5 Στο Κόκκινο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παναθήναια», ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Ψυρρή «Η Παλιά Πόλη» και το Portokaliradio.gr, το ραδιόφωνο της αλληλεγγύης, συνδιοργανώνουν αυτήν τη γιορτή που θα σημάνει τα Χριστούγεννα στη γειτονιά μας!

Στόχος της γιορτής είναι να προβληθεί η γειτονιά του Ψυρρή και να αναδειχθεί το ιστορικό κέντρο αλλά και να αφιερώσουμε στα παιδιά της γειτονιάς και σε όλα τα παιδιά που θα βρεθούν την Κυριακή εδώ μια μέρα γεμάτη δραστηριότητες, ψυχαγωγία και δώρα.

Ο στολισμός του «Χριστουγεννιάτικου Δέντρου των Ευχών» στην οδό Λεπενιώτου, θα αποτελέσει το αποκορύφωμα του εργαστηρίου στολιδιών που θα στηθεί από το μεσημέρι στην Αγαθάρχου και Λεπενιώτου και μπορούν να λάβουν μέρος όλα τα παιδιά που θα βρεθούν στη γιορτή μας.

Στη γιορτή θα λάβουν μέρος

-          Groove Attack Big Band: Η εικοσαμελής Big Band που ταράζει τα μουσικά δρώμενα της πόλης με τις απίθανες ερμηνείες της και το εξαιρετικό ρεπερτόριό της, μια μουσική χρονομηχανή που ξεκινά από τις θρυλικές Big Bands της δεκαετίας του 30’ και του 40’ και δε σταματά ποτέ, θα ανοίξει τη γιορτή με ένα εορταστικό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στη μία το μεσημέρι στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων.

-          Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού: τα  Παιδιά του «Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού» θα συμμετέχουν μαζί με όλα τα παιδιά που θα βρίσκονται εκεί σε ένα διαδραστικό παιχνίδι για τη Διαφορετικότητα με τίτλο «Όλες οι ουρές είναι χρωματιστές» στον πεζόδρομο της Λουκά Νίκα στις δύο το μεσημέρι.

-          Circo Cachivache: ΤΗ γνωστή ομάδα μουσικών, ακροβατών και παλιάτσων που προσφέρουν μια μοναδική παράσταση για όλη την οικογένεια, συνδυάζοντας τη ζωντανή μουσική με τα νούμερα και το χιούμορ θα δούμε στην Πλατεία Ηρώων στις 2:30 το μεσημέρι

-          Εργαστήρι Στολιδιών του Συλλόγου Παναθήναια: Αμέσως μετά το διαδραστικό παιχνίδι, στις τρεις, μεταφερόμαστε στην Αγαθάρχου και Λεπενιώτου όπου θα στηθεί εργαστήρι για να φτιάξουν τα παιδιά τα στολίδια για το«Χριστουγεννιάτικο Δέντρο των Ευχών».

-          Η Φυλή των Φίλων: η διαδυκτιακή ομάδα της Φυλής των Φίλων θα συναντηθεί την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στον ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο και θα φτιάξει στολίδια, τα οποία θα προσφέρει στη γιορτή. Στα στολίδια τα παιδιά θα γράφουν μια ευχή για να στολίσουν ένα γιορτινό δέντρο γεμάτο ευχές.

-          Duo Capriccioso: Η Κλεοπάτρα Κυρτάτα (φλάουτο) και η Αθανασία Νικολακοπούλου (κιθάρα) αποτελούν το σχήμα Duo Capriccioso που θα συμμετέχει στη γιορτή με χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην Αγαθάρχου και Λεπενιώτου στις τέσσερις το μεσημέρι.

-          Anamateur feat. Γιάννης Κασσέτας: Ο Anamateur αναβιώνει το κωμικοτραγικό στοιχείο στην jazz, μέσα από γνωστά standards, αλλά και δικές του πρωτότυπες συνθέσεις. Ως συνενόχους έχει κάποιους απ’ τους πιο διακεκριμένους pros της αθηναϊκής jazz σκηνής. Την Κυριακή με guest τον σημαντικό σαξοφωνίστα Γιάννη Κασσέτα θα συμμετέχουν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας με ένα jazz live στην Αισώπου και Τάκη από τις 16.00 έως τις 17.00, ώρα που ξεκινά το εργαστήρι στολιδιών.

Η γιορτή μας εκτός από τα παραπάνω δρώμενα θα πλαισιωθεί με στολισμό του δρόμου, κέρασμα γλυκισμάτων και δώρα. Τα σημεία των εκδηλώσεων είναι: Πλατεία Αγίων Αναργύρων, Πλατεία Ηρώων, Αγαθάρχου, Λεπενιώτου, Αισώπου και Τάκη και Λουκά Νίκα.


Αναλυτικό Πρόγραμμα

•         Groove Attack Big Band: Πλατεία Αγίων Αναργύρων, 13:00-14:00
•         Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού: Λουκά Νίκα, 14:00-15:00
•         Circo Cachivache: Πλατεία Ηρώων, 14:30-15:30
•         Duo Capriccioso: Αγαθάρχου και Λεπενιώτου, 16:00-17:00
•         Anamateur & special guest Γιάννης Κασσέτας: Αισώπου και Τάκη, 16.00-17.00
•         Στολισμός Δέντρου: Λεπενιώτου, 17:00-18:00

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)