to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:36 | 21.07.2018

Πολιτική

Γιώργος Τσίπρας: Το μόνο αδίκημα είναι το επώνυμό μου κι ότι είμαι εξάδελφος του πρωθυπουργού

«Το μόνο αδίκημα είναι το επώνυμο μου και ότι είμαι εξάδελφος του πρωθυπουργού», δηλώνει ο Γιώργος Τσίπρας προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, σε συνέντευξη του στην «Εφ. Συν» αναφορικά με σειρά καταγγελιών που του προσάπτει η ΝΔ.


Ο ξάδελφος του πρωθυπουργού και προϊστάμενος του οικονομικού του γραφείου, Γιώργος Τσίπρας, απαντά στις κατηγορίες της Ν.Δ. υποστηρίζοντας πως το μόνο του αδίκημα είναι η συγγένειά του με τον Αλέξη Τσίπρα. «Επί τρία χρόνια συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και με δύο διαδοχικούς υπουργούς Δικαιοσύνης δεν ασκήθηκε καμία δίωξη εις βάρος μου» επισημαίνει, προσθέτοντας πως «η Ν.Δ. λασπολογεί με τη συνδρομή εντύπων συγκεκριμένου ιδιοκτήτη». Απαντά ωστόσο και στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», υπερασπι-ζόμενος τη μνήμη του πατέρα του.

Η Ν.Δ., κολλημένη στον ιδεοληπτικό νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά ατζέντα του Μητσοτάκη και καταφεύγοντας για να κρύψει το αληθινό της πρόσωπο σε μια προπαγάνδα λάσπης, υπονόμευσης και καταστροφής, χάνει το ένα μετά το άλλο τα καιροσκοπικά στοιχήματα στα οποία έχει επενδύσει

Το όνομα Μητσοτάκης σχετίζεται με τρία τουλάχιστον μεγάλα σκάνδαλα και υποθέσεις. Τον Χριστοφοράκο της Siemens, τον κ. Μαρινάκη, τον Φρουζή της Novartis. Και παράλληλα εκκρεμούν αναπάντητα ερωτήματα εκατομμυρίων ευρώ για τις δραστηριότητες της οικογένειας

Αναλυτικά η συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και τον Δημήτρη Τερζή:

Τις τελευταίες μέρες η Ν.Δ. έχει εμπλέξει το όνομά σας στην υπόθεση της εταιρείας των αδελφών του πρωθυπουργού και κάνει λόγο για δική σας πλαστογραφημένη ασφαλιστική ενημερότητα που χρησιμοποιήθηκε προκειμένου η εταιρεία να πάρει ένα δημόσιο έργο. Εσείς τι απαντάτε σε αυτή την κατηγορία;

Ποια ακριβώς είναι η κατηγορία εναντίον μου; Πράγματι εμπλέκει το όνομά μου και στο τέλος επισημαίνει ότι δεν διώκομαι. Για ποιο πράγμα; Ξέρετε, για να διωχθεί κάποιος πρέπει να υπάρχει αδίκημα. Διαβάστε προσεκτικά την ανακοίνωση της Ν.Δ. που αναπαράχθηκε και σε δημοσιεύματα. Δεν επισημαίνει πουθενά το υποτιθέμενο αδίκημα για το οποίο υπονοεί ότι θα έπρεπε να έχω διωχθεί.

Ποιο είναι ακριβώς το αδίκημα; Οτι το ατομικό μου πτυχίο στελέχωνε, πράγματι, το εταιρικό πτυχίο της εταιρείας; Οτι «μετείχα ενεργά στην εταιρεία» - από πού προκύπτει αυτό; Οτι ήμουν «υπεύθυνος μηχανικός» - επίσης ψευδές; Οτι το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται είχε το όνομά μου; Ούτε αυτό συνιστά αδίκημα. Το μόνο αδίκημα προφανώς είναι το επώνυμό μου κι ότι είμαι εξάδελφος του πρωθυπουργού.

Η Ν.Δ. ξέρει καλά ότι όσα λέει, από νομική άποψη είναι εντελώς αστήριχτα. Ανοησίες. Δεν την ενδιαφέρει όμως αυτό. Θέλει απλώς να λασπολογήσει, με τη συνδρομή εντύπων που έχουν συγκεκριμένο ιδιοκτήτη. Δεν με κατηγορεί για κάποιο αδίκημα, απλώς εμπλέκει το όνομά μου, όπως σωστά είπατε, και κατόπιν επισημαίνει ότι «ο Γεώργιος Τσίπρας δεν διώκεται», υπονοώντας ότι έπρεπε να έχω διωχθεί, έστω και χωρίς αδίκημα. Ξεχνά επίσης να επισημάνει ότι επί τρία χρόνια συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ–Νέας Δημοκρατίας και δύο διαδοχικούς υπουργούς Δικαιοσύνης που μεσολάβησαν, επί των οποίων εξελισσόταν η προκαταρκτική εξέταση, δεν ασκήθηκε καμιά δίωξη.

• Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» δημοσίευσε άρθρο που χαρακτηρίζει τον πατέρα σας και θείο του πρωθυπουργού «πράκτορα της χούντας». Γιατί δεν απαντάτε;

Αυτή είναι μια παλιά αθλιότητα που ξεκίνησε από τους υψηλής αξιοπιστίας τηλεοπτικούς μονολόγους του κ. Λεβέντη, για να πάρουν τη σκυτάλη ο κ. Καρατζαφέρης, το «Μακελειό» και άλλοι. Και να καταλήξουμε τώρα στη μαζική της διάθεση από εφημερίδα του κ. Μαρινάκη και στην υιοθέτησή της από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Πρόκειται για μια αθλιότητα εναντίον ενός ανθρώπου που δεν βρίσκεται πια στη ζωή και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Κι αν κάτι δείχνει είναι η ποιότητα όσων τη διακινούν. Ντροπή τους, αυτό έχω να πω.

Πες, πες όμως, η τακτική τους είναι ότι κάτι θα μείνει ως λεκές για τον πρωθυπουργό και για μένα, ακόμη κι αν αφορά τον νεκρό από το 1993 θείο του και πατέρα μου. Αυτή είναι η βασική γκεμπελική λογική αυτής της ιστορίας, που σπιλώνει νεκρούς και ζώντες και ανακαλύπτει σκάνδαλα στη δραστηριότητα μιας μικρής τεχνικής εταιρείας, με μόνο στόχο να ρίξει λάσπη στον πρωθυπουργό.

Το μεγαλύτερο θράσος εδώ δεν είναι τα απίθανα και φαιδρά ψέματα για τον πατέρα μου, όσο ότι αυτά συνδυάζονται με τον παχυδερμισμό απέναντι στη ζώσα και επικίνδυνα δραστήρια Ακροδεξιά εντός της Ν.Δ.

Ο κ. Βορίδης, για παράδειγμα, προβεβλημένο στέλεχος της Ν.Δ., υπήρξε όχι πολύ παλιά επικεφαλής φασιστικών οργανώσεων, τοποθετήθηκε από τον φυλακισμένο δικτάτορα Παπαδόπουλο διάδοχος του Μιχαλολιάκου στη Νεολαία ΕΠΕΝ και άλλα πολλά. Δεν μιλάμε για τον θείο ή τον πατέρα του αλλά για τον ίδιο! Ο κ. Βορίδης έχει αλλάξει (;) απόψεις αλλά δεν έχει αποκηρύξει το παρελθόν του. Συμβιβάζει τον «δεξιό ακτιβισμό» των νεανικών του χρόνων -όπως τον αποκαλεί- και τη φιλοχουντική εκλογική του βάση με τα νέα του καθήκοντα στη Ν.Δ. Και δεν είναι ο μόνος. Η Ν.Δ., όπως και τα «Παραπολιτικά», δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό!

• Πώς θυμάστε εσείς τον πατέρα σας;

Ο Ηρακλής Τσίπρας, ο πατέρας μου και θείος του πρωθυπουργού, ήταν ένας δημοκρατικός, προοδευτικός άνθρωπος, με βαθιές πεποιθήσεις και δράση, πριν και μετά τη χούντα, στους μήνες μετά το πραξικόπημα του ‘67 μέχρι να συλληφθεί, καθώς και στις μέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Κανείς δεν χρειάζεται να απολογείται για τον πατέρα, τον θείο ή παππού του, ιδιαίτερα αν ανήκει σε άλλο πολιτικό χώρο, ωστόσο έχω την υποχρέωση να υπερασπιστώ τη μνήμη του ανθρώπου που γνώρισα.

Λέω, λοιπόν, ότι είμαι περήφανος γι’ αυτόν και πως όσα λέγονται είναι χυδαία ψέματα και προσβάλλουν τη μνήμη του. Οι αρχές και οι αξίες της οικογένειας, με τις οποίες μεγαλώσαμε τόσο εγώ όσο και τα αδέλφια και τα ξαδέλφια μου, δεν χρειάζονται άλλη απόδειξη από τα στράτευση όλων μας, εξ απαλών ονύχων, στην Αριστερά. Προς το παρόν παρακολουθώ τον αυτοεξευτελισμό ανθρώπων όπως ο Αδ. Γεωργιάδης, ο Γρ. Ψαριανός και άλλοι, όταν αναφέρονται στον πατέρα μου. Η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος, τι άλλο να πω.

• Γιατί πιστεύετε πως γίνεται όλο αυτό; Υπάρχει κάποιο σχέδιο να πληγεί η κυβέρνηση;

Φυσικά υπάρχει σχεδιασμός. Δεν έχουμε εδώ να κάνουμε με κάποιου είδους αυθόρμητη χυδαιότητα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, κατέστησε για πρώτη φορά βιώσιμο το χρέος, για πρώτη φορά μπαίνουν οι βάσεις μιας βιώσιμης, δίκαιης ανάπτυξης με σχέδιο, με υπέρβαση των παθογενειών και της διαπλοκής.

Η Ν.Δ., κολλημένη στον ιδεοληπτικό νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά ατζέντα του Μητσοτάκη, και καταφεύγοντας για να κρύψει το αληθινό της πρόσωπο σε μια προπαγάνδα λάσπης, υπονόμευσης και καταστροφής, χάνει το ένα μετά το άλλο τα καιροσκοπικά στοιχήματα στα οποία έχει επενδύσει. Σύντομα θα χάσει και το πιο μικροπολιτικό, ανεύθυνο στοίχημα απ’ όλα, με την επένδυση στην εθνικιστική, ακροδεξιά καταγγελία της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ.

Ταυτόχρονα, εκτός του ότι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ήταν οι κυβερνήσεις που ευθύνονται για τη βαθύτατη κρίση και την κατασπατάληση πόρων, είναι και τα κόμματα της διαφθοράς και της διαπλοκής. Το ίδιο το όνομα Μητσοτάκης σχετίζεται με τρία τουλάχιστον μεγάλα σκάνδαλα και υποθέσεις. Τον Χριστοφοράκο της Siemens, τον κ. Μαρινάκη, τον Φρουζή της Novartis.

Και παράλληλα εκκρεμούν αναπάντητα ερωτήματα εκατομμυρίων ευρώ για τις δραστηριότητες της οικογένειας. Αν όλο κι όλο αυτό που έχει να αντιτάξει η Ν.Δ. είναι ο νεκρός θείος του πρωθυπουργού και τι δήθεν έκανε πριν από μισό αιώνα και η καθόλα νόμιμη, βιοποριστική εταιρεία των αδελφών Τσίπρα, που αδυνατούσε να εξυπηρετήσει ένα σχετικά μικρό δάνειο, η Ν.Δ. έχει σοβαρό πρόβλημα. Και έχει ακόμη σοβαρότερο στην οικονομία, όπου τσακώνεται μόνη της με την πραγματικότητα της εξόδου από τα μνημόνια.

Αν αυτός είναι ο σχεδιασμός της Ν.Δ., θα βρεθεί σε μεγάλο αδιέξοδο και χωρίς αφήγημα. Γιατί, ένας σχεδιασμός που δεν βασίζεται στην πολιτική αυτοπεποίθηση, αλλά στον πολιτικό πανικό, δεν μπορεί να πάει μακριά αυτόν που τον επιλέγει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)