to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:46 | 05.10.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Γιώργος Τσίπρας: Αναβαθμίζουμε τις σχέσεις μας με Κίνα και Ιράν- Προχωράμε σε στοχευμένες κινήσεις για την προσέλκυση επενδύσεων

Για την αναβάθμιση των σχέσεων της Ελλάδας με την Κίνα και το Ιράν, μίλησε στο Κόκκινο και στον Κώστα Αρβανίτη ο γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας, επισημαίνοντας πως γίνονται στοχευμένες κινήσεις καλύπτοντας κενά των προηγούμενων ετών.


Ξεκινώντας από την Κίνα ο κ. Γιώργος Τσίπρας τόνισε πως αυτή είναι μια χώρα με την οποία έχουμε αναβάθμιση των σχέσεων, μετά και το ταξίδι του πρωθυπουργού και την επένδυση της Cosco, η οποία επενδύει σε πολλές χώρες, ενώ ανέφερε ακόμα τη συνεργασία που έχει η κινέζικη εταιρεία CMEC με τη ΔΕΗ.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία της Ελλάδας με το Ιράν υπενθύμισε την επίσκεψη του  κεντρικού τραπεζίτη του Ιράν, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχει μια πορεία επανένταξης της  στο τραπεζικό τομέα, επισημαίνοντας πως θα μπορούσε η Ελλάδα για το Ιράν να αποτελέσει μια πύλη εισόδου, συνεισφέροντας με επενδύσεις.

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη βελτίωση των διεθνών οικονομικών σχέσεων υπογράμμισε πως τα τελευταία χρόνια υπήρχαν για στοχευμένα ανοίγματα, «έχουμε μια μετατόπιση του κέντρου βάρους στην ανατολή υπήρχαν χώρες που είχαν δει αυτή την κατεύθυνση εμείς το κάνουμε τώρα έστω και καθυστερημένα, έχουμε το μυαλό μας ανοιχτό εκεί που υπάρχουν δυνατότητες. Ανέφερε ακόμα πως για την προσέλκυση επενδύσεων θα παίξει ρόλο η διευθέτηση του χρέους, αλλά και η αλλαγή προσώπου αντιμετώπισης της επιχειρηματικότητας», διευκρινίζοντας πως δεν μιλά για ελαστικές σχέσεις εργασίας, αλλά για σχέσεις λιγότερης γραφειοκρατίας, διαφθοράς.

Για το συνέδριο

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό κόμμα, δημιουργήθηκε μια πολιτική ρευστότητα τα προηγούμενα χρόνια, με την απαγκίστρωση ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας από τον παλιό πολιτικό κόσμο». Υπογράμμισε πως πρέπει να συζητηθούν πολλά πράγματα, «δεν μπορεί να είσαι ένα κόμμα εξουσίας και να λειτουργείς σαν το κόμμα του 4%».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)