to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:38 | 26.05.2020

Πολιτική

Γιώργος Πεταλωτής για Β. Δημάκη: Περνάνε λάθος μήνυμα

Δημόσια θέση για την στάση της Πολιτείας απέναντι στον κρατούμενο Βασίλη Δημάκη, παίρνει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Πεταλωτής.


«Η άρνηση παροχής της δυνατότητας παρακολούθησης των σπουδών του στον Βασίλη Δημάκη, εκθέτει πέρα από τα αρμόδια πολιτικά πρόσωπα την ίδια την Πολιτεία», λέει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, θυμίζοντας Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (πρώτο Πρωτόκολλο), αλλά και προηγούμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για άρνηση παροχής κράτους ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή για τις σπουδές κρατούμενου. Την ίδια ώρα, αναφέρεται σε όλο το πλαίσιο της συμπεριφοράς του (εισήχθη όντας κρατούμενος στο Πανεπιστήμιο, λαμβάνει υποτροφία, παρακολουθεί ανελλιπώς στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του ΕΚΠΑ, υπάρχουν δημόσιες τοποθετήσεις των πολύ αξιόλογων καθηγητών του), για να τονίσει ότι του αρνούνται αναίτια την παροχή υπολογιστή για παρακολούθηση, ενώ πριν, πήγαινε δια ζώσης σε μαθήματα στη Σχολή του.

«Ψάχνοντας να δω και την άποψη της Πολιτείας, βρήκα μόνον ένα τουιτάρισμα της Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής, που λέει στους πολιτικά ‘άλλους’ να ‘μην της κουνάνε το δάχτυλο’», αναφέρει, κάνοντας λόγο για ‘σίγουρη καταδίκη της χώρας’. «Ένας άνθρωπος με βαριά ποινή κάνει το μεγάλο άλμα διαβάζοντας και σπουδάζοντας υποδειγματικά και οι αρμόδιοι με μια σειρά παρανομίες (αναίτια μεταγωγή χωρίς απόφαση του αρμόδιου Συμβουλίου, άρνηση παροχής ενός υπολογιστή για τη συνέχιση των σπουδών του κλπ) εκθέτουν την Πολιτεία, παραβιάζοντας το δικαίωμα της εκπαίδευσης ενός κρατούμενου. Και κυρίως περνάνε το μήνυμα στους όποιους παραβατικούς, να συνεχίσουν να ασχολούνται με όσα ξέρουν, οι σπουδές δεν είναι για αυτούς», λέει, καταλήγοντας με την ελπίδα να μην ξαναδούμε καμιά «παρέμβαση Πρωθυπουργού» κι εδώ, αλλά αντίθετα να υπάρξει παρέμβαση του Αρείου Πάγου...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)