to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:33 | 26.11.2018

Πολιτική

Γιώργος Κομματάς στο Left.gr: Στόχος να κάνουμε τον δήμο μας «Πόλη να ζεις»

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019, το Left.gr εγκαινίασε μία σειρά συνεντεύξεων με υποψηφίους δημάρχους που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπαίνουν στη μάχη αυτή με συγκεκριμένες προτεραιότητες για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες


Η βασική πολιτική κατεύθυνση που έχει διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το πεδίο της αυτοδιοίκησης συνίσταται στη συγκρότηση ευρέων συμμαχικών συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την πλειοψηφία και τη διοίκηση των δήμων με σαφή πολιτικά και προγραμματικά χαρακτηριστικά: Το μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, η υπεράσπιση και η διεύρυνση της δημοκρατίας, η συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, η καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς είναι οι βασικοί άξονες του πλαισίου, με σεβασμό στις τοπικές ιδιαιτερότητες και διαφορές. 

Στον Καλλικρατικό Δήμο των Αγίων Αναργύρων-Καματερού θα συμμετέχει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές η δημοτική παράταξη «Αλληλεγγύη η δύναμή μας» με επικεφαλής τον ορθοπεδικό Γιώργο Κομματά. Με τον ίδιο επικεφαλής  η παράταξη στις εκλογές του 2014 έφτασε μια «ανάσα» από τη νίκη .συγκεντρώνοντας ποσοστό 49,65% και μόλις για 112 ψήφους δεν αναδείχθηκε στη διοίκηση του Δήμου.

Όπως υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γ. Κομματάς, κατά τη συζήτηση με τον Άγγελο Καλοδούκα:

Ο Δήμος βρισκόμενος στα δυτικά του Κηφισού, στις λεγόμενες υποβαθμισμένες συνοικίες, έχει μύρια όσα προβλήματα, που δυστυχώς πολλά από αυτά παραμένουν άλυτα εδώ και χρόνια.

Η αντιπλημμυρική θωράκιση ελλιπής (είναι νωπές στη μνήμη μας οι καταστροφικές  πλημμύρες του 2014 και του 2015 όπου μάλιστα  χάθηκε μια νέα γυναίκα),η ανεργία στα ύψη (είμαστε ο 4ος Δήμος πανελλαδικά με τη μεγαλύτερη μακροχρόνια ανεργία), τεράστιοι ελεύθεροι χώροι αναξιοποίητοι, η αγορά τόσο των Αγίων Αναργύρων όσο και του Καματερού υπό κατάρρευση με δεκάδες κλειστά μαγαζιά. Η πόλη του Καματερού με ανολοκλήρωτο σχέδιο Πόλης έχοντας ακόμη και μεγάλες περιοχές (θύλακες) εκτός σχεδίου με τεράστιες ελλείψεις σε έργα υποδομών .Η καθημερινότητα με σοβαρά προβλήματα που αφορούν την καθαριότητα ,τις συγκοινωνίες, τον φωτισμό, τις καταπατήσεις δημόσιου χώρου κλπ.

Με το πρόγραμμά μας που το ονομάσαμε «Πόλη να ζεις» ευελπιστούμε αυτή την φορά να κερδίσουμε και να δώσουμε εκείνη την «Διακριτή Ταυτότητα» στις πόλεις μας που θα μας κάνει περήφανους να ζούμε και να δημιουργούμε σε αυτές με αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας που πάσχουν, με σεβασμό στο περιβάλλον αναδεικνύοντας το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης σε σημείο αναφοράς για την ταυτότητα της περιοχής μας.

Το θεσμικό πλαίσιο με τον εκδημοκρατισμό που καθιέρωσε ο Κλεισθένης με την απλή αναλογική θα βοηθήσει τόσο στη διαφάνεια αλλά και στην επίτευξη μέγιστων δυνατών συναινέσεων, απαραίτητων για ριζοσπαστικές αποφάσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)