to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:32 | 02.04.2013

Πολιτισμός

Γιώργος Κιμούλης: Πόσο γελοίος μπορεί να καταντήσει κάποιος...

Ο Γιώργος Κιμούλης προς υπεράσπιση της "Εστίας"


Την αντίδραση του Γιώργου Κιμούλη προκάλεσε το άρθρο του Ηλία Κανέλλη στα "Νέα" με αφορμή το κλείσιμο του ιστορικού βιβλιοπωλείου "Εστία".

«...πόσο γελοίος μπορεί να καταντήσει κάποιος; σε τι υπαρξιακό αδιέξοδο έχουν βρεθεί όλοι αυτοί που επέλεξαν να υπερασπιστούν την κατάσταση, που ζούμε τώρα;

Τι υπαρξιακή κατρακύλα είναι αυτή;! όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και πιο λάλοι αφοδεύοντας καθημερινά προκλητικά και χυδαία γραπτά αποδεικνύοντας μέρα με τη μέρα πόσο κυνικοί, ελεεινοί και τρισάθλιοι έχουν γίνει...» έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Γιώργος Κιμούλης και εξέφρασε την οργή του προς το άρθρο του Ηλία Κανέλλη...

Το κείμενο του δημοσιογράφου που έκανε προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Κιμούλη:

"Μια ακόμη σκοτεινή τρύπα στην οδό Σόλωνος στην Αθήνα, απέναντι από τη Νομική, προστέθηκε το Σαββατοκύριακο στις πολλές σκοτεινές τρύπες του κέντρου της πρωτεύουσας. Το ένδοξο Βιβλιοπωλείον της Εστίας έβαλε λουκέτο, θύμα κι αυτό της κρίσης, αλλά και των νέων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά του βιβλίου - σε έναν βαθμό και της υποβάθμισης της ζωής στην πέριξ της Νομικής περιοχή.

Μόλις ανακοινώθηκε το κλείσιμο του Βιβλιοπωλείου της Εστίας, το Διαδίκτυο γέμισε με οιμωγές και κλάματα: χάνουμε τον πολιτισμό μας, τα νιάτα μας, τη ζωή μας... Υπερβολές. Την ώρα που κλαίμε, παραβλέπουμε ότι στο κέντρο άνοιξαν άλλα βιβλιοπωλεία, διεκδικούν να γίνουν με τη σειρά τους στέκια των φανατικών για γράμματα. Ομάδες δραστήριων πολιτών προσπαθούν να αναστήσουν τη ζωή στην καταρρακωμένη πόλη. Η εμπορική δραστηριότητα επιμένει - νέα στέκια διεκδικούν να στεγάσουν τον ελεύθερο χρόνο των κατοίκων και των επισκεπτών της πρωτεύουσας. Ακόμη και για την Εστία, η ζωή συνεχίζεται - το βιβλιοπωλείο έκλεισε, αλλά ο εκδοτικός οίκος συνεχίζει και αν αναπτύξει τον γνωστό δυναμισμό θα καβαντζάρει τον ύφαλο.

'Οχι δάκρυα, λοιπόν, για την Εστία" 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)