to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:20 | 12.12.2016

πηγή: stokokkino.gr

Κοινωνία

Γιώργος Γιαννόπουλος: «45 νέες προσλήψεις στα νοσοκομεία της Αχαΐας»

Οι θέσεις αφορούν νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό στο δημόσιο τομέα της Υγείας, με την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων να ξεκίνησε σήμερα και να ολοκληρώνεται την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου


Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» τονίζοντας ότι μέσω αυτών των προσλήψεων τα προβλήματα καθημερινής λειτουργίας στα νοσοκομεία της περιοχής, που υπάρχουν αυτή την στιγμή, σε  συγκεκριμένες ειδικότητες , θα επιλυθούν , έστω και προσωρινά, μέχρις ότου προχωρήσει η διαδικασία των προκηρύξεων για μόνιμες θέσεις , που είναι ήδη δρομολογημένες:

«Είναι ένα πρόγραμμα, που θα ενισχύσει τα νοσοκομεία σε ειδικότητες και κλάδους, που αυτή την στιγμή έχουν έλλειψη , και κάποια σοβαρά προβλήματα, που η έλλειψη αυτή δημιουργεί. Κυρίως θα αφορά νοσηλευτικό προσωπικό και παραϊατρικό. Το ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί σε αυτές τις κατηγορίες του νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίες ελλείπουν σήμερα και είναι αυτές οι κατηγορίες , που λέμε στην δημοσιοϋπαλληλική γλώσσα , (Δ.Ε και Υ.Ε), δηλαδή τραυματιοφορείς, οδηγοί, βοηθοί θαλάμων,κ.α.»
 

Το πρόγραμμα αφορά 4.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης για το δημόσιο Τομέα της Υγείας για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών. Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) έχουν μόνο οι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ επί χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων. Αυτοί, που θα επιλεγούν, θα προσληφθούν με ένα προσωρινό πίνακα με κριτήρια ΑΣΕΠ , που σημαίνει ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα έχουν τοποθετηθεί στην θέση τους:
 

«Από αυτά τα 35 άτομα είναι για τα δυο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, κυρίως σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό και σε βοηθητικό νοσηλευτικό. Στο νοσοκομείο του Αιγίου το βάρος θα πέσει στο παραϊατρικό προσωπικό , διότι εκεί υπάρχει το πρόβλημα της λειτουργίας των εργαστηρίων . Δηλαδή το ακτινολογικό και το μικροβιολογικό εργαστήριο , που έχουν πρόβλημα. Όχι τόσο σε γιατρούς, όσο σε παραϊατρικό προσωπικό.»
 

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει και επιπλέον 5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το επόμενο διάστημα, κάτι το οποίο εξήγγειλε πρόσφατα και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας:

«Είναι μια προκήρυξη, που ήδη έχει ξεκινήσει και έχει δρομολογηθεί, που αφορά μη ιατρικό προσωπικό , που θα γίνει από τους κυλιόμενους πίνακες του ΑΣΕΠ των προηγούμενων προκηρύξεων. Είναι περίπου 2.100 άτομα μόνιμο προσωπικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό. Επίσης είναι και στην αρχή της χρονιάς , η εγκεκριμένη και  ήδη εγγεγραμμένη στον προϋπολογισμό προκήρυξη, 2.000 μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ.»
 

Αναφορικά με την νέα του θέση, ο Γιώργος Γιαννόπουλος περιμένει την έκδοση του ΦΕΚ για να αναλάβει και επίσημα υπηρεσία τις επόμενες ημέρες στο Υπουργείο Υγείας, ως Γενικός Γραμματέας:

«Θα υπάρχει ένα προνομιακό ενδιαφέρον για την 6η ΥΠΕ, γιατι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Θα βοηθήσω και από την θέση αυτή να επιταχυνθεί η λύση των προβλημάτων.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)