to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:41 | 10.04.2013

Διεθνή

Γιοκοχάμα: Ανακοίνωσαν…κατά λάθος βορειοκορεατική πυραυλική επίθεση

Η ιαπωνική πόλη Γιοκοχάμα ανακοίνωσε κατά λάθος χθες στο Twitter την εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου, μια γκάφα για την οποία ζήτησε συγγνώμη μερικά λεπτά αργότερα.


Το μήνυμα, το οποίο εμφανίστηκε το πρωί στις 11:19 τοπική ώρα σε επίσημο λογαριασμό της Γιοκοχάμα στο Twitter ανέφερε: «Εκτόξευση πυραύλου: εδώ πόλη της Γιοκοχάμα. Σύμφωνα με... την ώρα... αναφέρθηκε η εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα. Παρακαλώ δώστε προσοχή στις πληροφορίες που μεταδίδουν τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις».

Πριν διαγραφεί, το μήνυμα αυτό, το οποίο είχε ετοιμαστεί εκ των προτέρων σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο και το οποίο ωστόσο απεστάλη κατά λάθος, ακολούθησε ένα άλλο μήνυμα λίγα λεπτά αργότερα, το οποίο ζητούσε συγγνώμη: λάθος πληροφορία. Διορθώνουμε. Παρακαλώ δεχθείτε τη συγγνώμη μας». Το δεύτερο μήνυμα αναμεταδόθηκε περίπου 3.000 φορές.

Ο λογαριασμός @yokohama_saigai στο Twitter της πόλης της Γιοκοχάμα χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για να προειδοποιήσει τον πληθυσμό σε περίπτωση κινδύνου, για παράδειγμα στην περίπτωση σεισμού, τυφώνα ή τσουνάμι.

Το λογαριασμό αυτόν ακολούθησαν χθες πάνω από 40.000 άνθρωποι. Δεν είναι πολλοί αναλογικά με το μέγεθος της πόλης, της δεύτερης πιο πυκνοκατοικημένης μετά το Τόκιο, με 3,69 εκατομμύρια κατοίκους, ωστόσο είναι αρκετοί ώστε να δημιουργηθεί το φαινόμενο της χιονοστιβάδας στο Διαδίκτυο.

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε «επιφυλακή» σύμφωνα με το υπουργείο 'Αμυνας εξαιτίας μιας αναμενόμενης εκτόξευσης βορειοκορεατικού πυραύλου. Νοτιοκορεατικές κυβερνητικές πηγές έχουν αναφερθεί στο ενδεχόμενο μιας νέας πυρηνικής δοκιμής από την Πιονγκγιάνγκ.

Από τότε που σημειώθηκε ο μεγάλος σεισμός και το φονικό τσουνάμι στην Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου του 2011, η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές συνειδητοποίησαν ότι το Twitter και άλλα διαδικτυακά εργαλεία θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικοί τρόποι για την ενημέρωση του πληθυσμού».

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)