to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γίναμε Σικάγο;

Και μπορεί αυτή η αστυνομία να γίνει ακόμη πιο επικίνδυνη αν τηρήσει την προτροπή του αρμόδιου υπουργού να μην έχει «φοβικό σύνδρομο»


Αυτό το αθώο (;) -εκ πρώτης όψεως- ερώτημα τίθεται στη δημόσια συζήτηση. Ένα θέμα που πληγώνει βαθιά την αυτοπεποίθηση αυτής της κυβέρνησης, που έχει επενδύσει πολλά στην αρχή του «νόμου και της τάξης» και θέλει να δείξει, και όχι μόνο στο ακροδεξιό και συντηρητικό ακροατήριο, ότι τα καταφέρνει πολύ καλά.

Ομως η πραγματικότητα δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Από τη μία προσλαμβάνει αστυνομικούς και τους επιβραβεύει και με 600 ευρώ μποναμά, όμως αυτοί είναι επικίνδυνοι, αφού παραμένουν ανεκπαίδευτοι. Γιατί τι άλλο είναι όταν πυροβολούν και σκοτώνουν 16χρονο παραβάτη για 20 ευρώ βενζίνη; Ουσιαστικά αποτελούν δημόσιο κίνδυνο, καθώς οπλισμένοι Ράμπο κυκλοφορούν στον δρόμο χωρίς να ξέρουν πότε και πώς πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον επικίνδυνο εξοπλισμό τους για να προστατεύσουν αυτούς που πρέπει.

Η κυβέρνηση πάντως επιμένει ότι είμαστε ασφαλείς, αν και τα γεγονότα τη διαψεύδουν. Δεν είναι μόνο η εν ψυχρώ εκτέλεση δύο ανθρώπων στην πολυσύχναστη πλατεία της Νέας Σμύρνης. Ή η ληστεία σε κατάστημα πανάκριβων ρολογιών στην καρδιά της Αθήνας. Αυτά τα περιστατικά των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Και μπορεί αυτή η αστυνομία να γίνει ακόμη πιο επικίνδυνη αν τηρήσει την προτροπή του αρμόδιου υπουργού να μην έχει «φοβικό σύνδρομο». Δεν φαίνεται πάντως τα διάφορα όργανα της τάξης να αισθάνονται περιορισμένα .Το αντίθετο μάλιστα. Και αυθαιρετούν, και προκαλούν τους πολίτες, τους οποίους εντέλει δεν προστατεύουν από τους κάθε είδους εγκληματίες.

Ξέρουν, ίσως, πολύ καλά να φυλάνε τις λαμαρίνες του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων ή τον λόφο του Στρέφη για την «αναβάθμιση» του.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, εξίσου νοσηρό. Ότι η αστυνομία πάσχει και δεν έχει ουσιαστικούς μηχανισμούς ελέγχου και αυτοκάθαρσης. Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη της Greek Mafia (με υψηλόβαθμους στο εδώλιο), χωρίς να προσελκύει το ενδιαφέρον των συστημικών ΜΜΕ, αλλά και του αστυνομικού στην Ηλιούπολη, που κατηγορείται για μαστροπεία και ο οποίος όλα δείχνουν ότι θα πέσει στα μαλακά...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)