to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:16 | 06.03.2017

Διεθνή

Γιγαντιαία στρατιωτική επιχείρηση του τουρκικού στρατού και της αστυνομίας στο Ντιγιάρμπακιρ

Περίπου 7.000 χωροφύλακες, 600 «επίλεκτοι» αστυνομικοί, καθώς και δεκάδες ελικόπτερα και τεθωρακισμένα έχουν κινητοποιηθεί γι' αυτή την επίθεση στο Λίτσε, στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας - Σε 18 χωριά επιβλήθηκε αυστηρή απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι νεωτέρας


Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν χθες το βράδυ μία από τις ευρύτερες «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις των τελευταίων ετών στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, με στόχο το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσαν οι αρχές.

Περίπου 7.000 χωροφύλακες, 600 επίλεκτοι αστυνομικοί, καθώς και δεκάδες ελικόπτερα και τεθωρακισμένα έχουν κινητοποιηθεί γι' αυτή την επίθεση στο Λίτσε, στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Εξάλλου σε 18 χωριά επιβλήθηκε αυστηρή απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι νεωτέρας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ντιγιάρμπακιρ.

Η επιχείρηση αυτή έχει στόχο να «εξουδετερώσει τα μέλη και τους συνεργούς του PKK, μεταξύ των οποίων στελέχη που είναι ύποπτα ότι έχουν δραστηριότητες στις δασικές και τις ορεινές ζώνες», σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή.

Η νέα επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας πραγματοποιείται μερικές εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος που θα ενισχύσει τις εξουσίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτός ο τελευταίος κατηγορείται από τους επικριτές του για αυταρχική παρέκκλιση, ιδιαίτερα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου την οποία ακολούθησαν διώξεις που έπληξαν επίσης τους φιλοκουρδικούς κύκλους.

Το κύριο φιλοκουρδικό κόμμα της χώρας, το HDP, αποδεκατίσθηκε με τη σύλληψη των ηγετών και πολλών βουλευτών του. Ο Αλιτσάν Ονλού, βουλευτής του HDP, συνελήφθη σήμερα στο Τούντσελι (ανατολική Τουρκία) ενώ μετέβαινε στο δικαστήριο για να παρευρεθεί σε δίκη, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)