to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:57 | 09.08.2019

Πολιτική

«Γιατί υποβάλλουν τα διαπιστευτήρια τους ο ένας μετά τον άλλον στην Eldorado Gold οι κυβερνώντες;»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί απέναντι σε ενδεχόμενες τις μεθοδεύσεις και θα συνεχίσει να μάχεται για την κοινωνική και περιβαλλοντική ανταποδοτικότητα κάθε επένδυσης, κινητοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε να συμμορφωθεί η εταιρία με τις υποχρεώσεις της, για την προστασία του περιβάλλοντος και της κοινωνίας της Χαλκιδικής»


Αναλυτικά η δήλωση της βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακής Μάλαμα:

«Σε συνέχεια της σημερινής συνάντησης του κ. Μητσοτάκη, του κ. Γεωργιάδη και του κ. Χατζηδάκη με τον τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Eldorado Gold, το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί η νέα κυβέρνηση σπεύδει να διαβεβαιώσει εκ νέου για την πρόθεσή της να χαλαρώσει το υφιστάμενο πλαίσιο σε σχέση με τη συγκεκριμένη επένδυση; Ως προς τα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση, η εύλογη απορία όλων είναι εάν η ΝΔ θα πράξει ότι έπραττε πάντα με την Eldorado.

Εάν δηλαδή θα επιχειρήσει να ικανοποιήσει τα αιτήματα της εταιρίας για ελαστικοποίηση των περιβαλλοντικών όρων και για διευκολύνσεις σε σχέση με τις αδειοδοτήσεις του έργου.

Αντίστοιχα ερωτηματικά προκαλεί και η υποτιθέμενη δέσμευση, για “δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”, μία ημέρα μόνο μετά την κατάργηση, μέσω κυβερνητικής τροπολογίας, της υποχρέωσης για αιτιολόγηση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί απέναντι σε ενδεχόμενες τις μεθοδεύσεις και θα συνεχίσει να μάχεται για την κοινωνική και περιβαλλοντική ανταποδοτικότητα κάθε επένδυσης, κινητοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε να συμμορφωθεί η εταιρία με τις υποχρεώσεις της, για την προστασία του περιβάλλοντος και της κοινωνίας της Χαλκιδικής».

Η παραπάνω δήλωσε πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή 9/8 ο Κυρ. Μητσοτάκης με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold, Τζορτζ Μπερνς στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μ«ε αντικείμενο την επένδυση της εταιρείας στις Σκουριές».

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή της να προχωρήσει το ζήτημα με πλήρη τήρηση των όρων σεβασμού του περιβάλλοντος και δημιουργίας θέσεων εργασίας, ενώ η εταιρεία δεσμεύτηκε να συνεργαστεί πάνω σε αυτούς τους όρους.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, και ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής Ελλάδας της Eldorado Gold, Χρήστος Μπαλάσκας.

Συνάντηση με τον κ. Μπερνς είχε τον περασμένο μήνα και ο κ. Χατζηδάκης, οποίος από την πρώτη μέρα της νέας κυβέρνησης είχε χαρακτηρίσει «εμβληματική» την επένδυση που αποτελεί προτεραιότητα του χαρτοφυλακίου του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)