to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:55 | 11.02.2014

Κοινωνία

Γιατί τα νομοσχέδια δεν είναι πετσετάκια...

Φωτογραφία: Άγγελος Καλοδούκας


Τις φωτογραφίες σχολιάζει ο Πρόδρομος Σεϊτανίδης:

Ώστε τώρα δεν θα ψηφίσουν οι μετανάστες. Όχι, όχι, οι «κατωτέρας ποιότητος», κυρ-Δένδια μου, για τους άλλους λέμε, τους «ΑΑΑ», σαν τα όσπρια πρώτης διαλογής. Για τους «νόμιμους» (λες και οι άνθρωποι είναι τσιγάρα!) λέμε, που έχουν άδεια διαμονής, άδεια εργασίας, φορολογούνται, έχουν κάνει οικογένειες, θεωρούν αυτή τη χώρα πατρίδα τους και ζουν μαζί μας εδώ και δεκαετίες. Μιλάμε για ανθρώπους «πλήρως ενσωματωμένους στην ελληνική κοινωνία», όπως έθετε το κριτήριο για την απόδοση της πολυπόθητης ιθαγένειας πριν κάνα χρόνο ο αναπληρωτής Υπ.Εξ. Χ. Αθανασίου. Μιλάμε για ανθρώπους που επένδυσαν μια ζωή γεμάτη ιδρώτα σ’ αυτή τη χώρα, που τα παιδιά τους δεν μιλάνε καν τη γλώσσα της χώρας καταγωγής τους, που θεωρούν εαυτά ελληνόπουλα.

Μιλάμε για ανθρώπους που τάισαν επί χρόνια την κρατική μηχανή, λαδώνοντας και τα παραγράναζά της, στην προσπάθειά τους να είναι και τυπικά νόμιμοι. Που δούλεψαν σαν τα κτήνη, για να αποκτήσουν ένα σπίτι, και που βέβαια έστειλαν πίσω στην πατρίδα τους ένα μερίδιο από τους κόπους τους, πολύ μικρότερο απ’ όσα φυγάδευσαν στα πλυντήρια του εξωτερικού διάφοροι μεγαλόσχημοι με μπλε και πράσινους κόκκους.

Αλλά βέβαια τώρα που τέλειωσαν τα καλαμπούρια και που πρώτοι οι μετανάστες γνώρισαν την κρίση, τέλειωσαν και τα ψέματα. Οι μετανάστες δεν είναι πια χρήσιμοι, άσε που ακούνε και κείνους τους μυστήριους τους Συριζαίους και τα περίεργα δίκτυα αλληλεγγύης, που υποστηρίζουν. Οπότε, αφού δεν συμφέρουν, οι νόμοι γίνονται πετσετάκια, τσαλακώνονται και πετιούνται στα άχρηστα.

Αλήθεια, εάν σας ζητήσει δικαίωμα ψήφου κανένας απ’ αυτούς τους νεοφερμένους, που απόκτησαν μαγικά πενταετή άδεια παραμονής, επειδή επένδυσαν πάνω από 300.000 ευρώ στη χώρα, θα του την παραχωρήσετε, ρε ξεφτίλες;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)