to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:36 | 18.05.2015

Πολιτική

Γιατί προσβλήθηκαν δηλαδή;

Αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι και θιγμένοι οι βουλευτές της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου και Κώστας Τζαβάρας από Επιτροπή της Βουλής, όταν η Βασιλική Κατριβάνου κατά την ομιλία της τόνισε ότι η επίθεση της προηγούμενης κυβέρνησης στα ανθρώπινα δικαιώματα ενίσχυσε τη Χρυσή Αυγή. Λίγο αργότερα σε δήλωσή τους αποκαλούν τους πρόσφυγες "λαθρομετανάστες"...


Η σφοδρή κριτική που άσκησε η βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κατριβάνου, στην προηγούμενη κυβέρνηση για τη ζοφερή  κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και οι κατηγορίες περί ενίσχυσης της Χρυσής Αυγής, οδήγησαν στην αποχώρηση του Σίμου Κεδίκογλου και του Κώστα Τζαβάρα, από τη συνάντηση με τα μέλη του Εθνικού Ινστιτούτου Ανώτερων Μελετών Ασφάλειας και Δικαιοσύνης της Γαλλίας. 

"Είναι πολιτικά χυδαίο και θεσμικά απαράδεκτο να κατασυκοφαντείς την ελληνική δημοκρατία σε ξένους επίσημους επισκέπτες. Καλό θα είναι να μάθει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δημοκρατία υπήρχε στην Ελλάδα και θα συνεχίσει να υπάρχει. Σε ότι αφορά τις κατηγορίες για ενίσχυση της Χρυσής Αυγής, καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι το καλύτερο δώρο στους νεοναζιστές είναι να κυκλοφορούν ελευθέρα στην Ελλάδα λαθρομετανάστες. Αποχωρήσαμε γιατί αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε ένα τσίρκο που εκθέτει την χώρα", δήλωσαν οι δύο βουλευτές μετά την αποχώρησή τους.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ και τη δήλωσή τους, η Β. Κατριβάνου δήλωσε ότι: "Η αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ, μετά την ομιλία μου προξενεί  κατάπληξη αλλά και λύπη. Όσα είπα, σχετικά με τη ζοφερή  κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα τα  τελευταία χρόνια έχουν γραφτεί κατά κόρον στον έγκυρο ελληνικό και διεθνή Τύπο, έχουν αποτελέσει αντικείμενο καταγγελιών διεθνών οργανισμών δικαιωμάτων. Σας παραπέμπω  στην πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, «Υποβαθμίζοντας τα δικαιώματα: Το κόστος της λιτότητας στην Ελλάδα» (Δεκέμβριος 2014). Αυτή η κατάσταση προσέβαλλε τη χώρα, όχι να βλέπουμε κατάματα την πραγματικότητα όσο δυσάρεστη κι αν είναι".

"Όσον αφορά τώρα τη δήλωση των κ. Κεδίκογλου και Τζαβάρα, που αποχώρησαν, υπάρχει ένα σημείο για το οποίο  πραγματικά ντρέπομαι. Λένε: «Σε ό, τι αφορά τις κατηγορίες για ενίσχυση της Χρυσής Αυγής [από τη ΝΔ], καλό θα είναι να γνωρίζουν [= ο ΣΥΡΙΖΑ] ότι το καλύτερο δώρο στους νεοναζιστές είναι να κυκλοφορούν ελευθέρα στην Ελλάδα λαθρομετανάστες». Βαφτίζουν, οι δύο συνάδελφοι τους πρόσφυγες «λαθρομετανάστες» και επαναλαμβάνουν τις δημαγωγίες για ελεύθερη κυκλοφορία τους. Ας κρίνει ο καθένας πώς ενισχύεται η ακροδεξιά".

Η.Π.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)