to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γιατί με την Κατερίνα Νοτοπούλου;

Καταρχάς, για τους ίδιους λόγους για τους οποίους είμαστε και με τον Νάσο Ηλιόπουλο και με τον Νίκο Μπελαβίλα και με τη Ρένα Δούρου και με τον Χρήστο Γιαννούλη. Γιατί είμαστε στην ίδια ομάδα, είμαστε σύντροφοι και συνοδοιπόροι, είμαστε συνεργάτες σε μια κοινή προσπάθεια να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους και όλες.


Καταρχάς, για τους ίδιους λόγους για τους οποίους είμαστε και με τον Νάσο Ηλιόπουλο και με τον Νίκο Μπελαβίλα και με τη Ρένα Δούρου και με τον Χρήστο Γιαννούλη.  Γιατί είμαστε στην ίδια ομάδα, είμαστε σύντροφοι και συνοδοιπόροι, είμαστε συνεργάτες σε μια κοινή προσπάθεια να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους και όλες.
Αλλά, όχι μόνο γι’ αυτούς τους λόγους.
Η περίπτωση της Κατερίνας, εμάς τους εν Θεσσαλονίκη κατοικούντες, μάς αφορά λίγο περισσότερο γιατί έχει να κάνει με το όραμά μας για την Θεσσαλονίκη, την πόλη στην οποία ζούμε. Και θα είμαι εξαιρετικά σύντομος. Όχι γιατί η Κατερίνα δεν αξίζει τα πολλά λόγια, αλλά γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πολλά λόγια είναι περιττά κι έχουν ειπωθεί πολλές φορές.
Λοιπόν, η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι μια από εμάς. Ζει μαζί μας. Εδώ, στη Σαλονίκη. Ζούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης και συνέχισε να ζει και αφότου ανέλαβε κυβερνητικά καθήκοντα. Δεν κλείστηκε σε κάποιο κτίριο για να ασκήσει τα καθήκοντά της πίσω από κλειστές πόρτες. Αντιθέτως, ήταν παρούσα, περπατούσε στην πόλη, έβλεπε τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές και διαμόρφωνε μια συνολική εικόνα. Η δυνατότητα που είχε να συνομιλεί με φορείς της πόλης από τη θέση της Διευθύντριας του Γραφείου Πρωθυπουργού και της Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης της έδωσε την ευκαιρία να καταγράψει μια σειρά από ζητήματα στα οποία παρενέβη θεσμικά. Η επιτυχία της αποδεικνύεται από την αναγνώριση που της παρείχαν ακόμη και οι πολιτικοί αντίπαλοι.
Σε μια διαφορετική κοινωνία αυτό θα ήταν αρκετό για να εκλείψουν οι κάθε λογής σεξιστικές αναφορές, τα άθλια σχόλια στα social media, τα κατάπτυστα κίτρινα δημοσιεύματα.
Σε όλα αυτά η Κατερίνα απάντησε με χρώμα και φως. Magenta! Με μια εμπνευσμένη και άκρως επιτυχημένη επικοινωνιακά εκστρατεία, έσπασε τα στεγανά. Απευθύνθηκε στην κοινωνία με ζωντάνια, ενδιαφέρουσες ιδέες και μια ανανεωμένη προσέγγιση που συνδυάζει το στέρεο γνωσιακό υπόβαθρο της ριζοσπαστικής αριστεράς με το διαφορετικό και το εξειδικευμένο που κομίζουν οι υποψήφιοι/ες που συμμετέχουν στο πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Μαζί».
Η «Θεσσαλονίκη Μαζί», συνέχεια και διεύρυνση της «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», διεκδικεί να είναι η προοδευτική και δημοκρατική φωνή σε ένα δημοτικό συμβούλιο στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν ως εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι πάνω από δέκα υποψήφιοι δήμαρχοι  συντηρητικών απόψεων · σε ένα δημοτικό συμβούλιο στο οποίο φιλοδοξούν να εισέλθουν υπέρμαχοι των ιδιωτικοποιήσεων των δημοτικών υπηρεσιών, άνθρωποι που ξεχωρίζουν τους ανθρώπους με βάση το χρώμα, τη φυλή, την καταγωγή, τη θρησκεία και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, που παραποιούν την αλήθεια της Συμφωνίας των Πρεσπών και βλέπουν ανυπόστατες προδοσίες, που σιωπούσαν όταν ο ΟΑΣΘ ήταν ιδιωτικός και μοίραζε εγγυημένο μέρισμα και κάποιοι ζητούσαν τακτοποίηση ημετέρων με χειρόγραφα σημειώματα, που δραστηριοποιήθηκαν πολιτικά  σε περιόδους κατά τις οποίες η διασπάθιση και η υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος ήταν ο κανόνας.
Η Κατερίνα Νοτοπούλου, φίλη και συντρόφισσα από τα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 5%,  είναι αποδεδειγμένα απέναντι σε όλα αυτά και για όλους τους παραπάνω λόγους είμαστε μαζί της στον αγώνα για τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης!


Κωνσταντίνος Γιαννέλος
Αναπληρωτής συντονιστής ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Άνω Κέντρου Θεσσαλονίκης

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)