to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:47 | 11.10.2013

Κοινωνία

Γιατί και οι υπουργοί οικονομικών έχουν μάνα

του Πέτρου Κατσάκου


«Η μητέρα μου περνάει δύσκολα» λόγω του χαμηλού εισοδήματός της αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών στην τηλεόραση την Δευτέρα το βράδυ προκαλώντας συγκίνηση στο πανελλήνιο.

Το δράμα της μητρός Στουρνάρα που στα χρόνια του Μνημονίου αναγκάζεται να επιβιώσει με μια σύνταξη 500 ευρώ δεν ήταν δυνατόν να αφήσει ασυγκίνητο το ελεήμων τηλεοπτικό κοινό. Δεν πέρασαν λίγες ώρες από την εξομολόγηση του υπουργού και τα πρώτα δείγματα αλληλεγγύης έκαναν την εμφάνισή τους ανά την επικράτεια. Ήδη στο Ηράκλειο της Κρήτης ομάδα ευαισθητοποιημένων πολιτών, όπως διαβάζουμε στον τοπικό τύπο, κατάφερε και συγκέντρωσε ήδη ένα πακέτο με είδη πρώτη ανάγκης, απευθύνοντας μάλιστα έκκληση και στους συμπολίτες τους να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να συνδράμουν την προσπάθεια ενίσχυσης της μητέρας του υπουργού μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δέμα που περιλαμβάνει ρύζι, μακαρόνια, ακόμα και ένα μεταχειρισμένο παλτό για τα κρύα του χειμώνα θα αποσταλεί σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών και μαζί του μια επιστολή απευθυνόμενη προς την κυρία Στουρνάρα. Στην επιστολή τους οι φιλάνθρωποι Ηρακλειώτες περιγράφουν τις δικές τους δυσκολίες να τα βγάλουν πέρα με τους φόρους και τα χαράτσια που επιβάλλει ο γιος της. Γιατί θα ήταν χρήσιμο να γνωρίσει η αξιοσέβαστη μητέρα του κυρίου υπουργού πόσες εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες είναι υποχρεωμένες να ζουν με 500 ευρώ ή και με λιγότερα χρήματα το μήνα.

Να πληροφορηθεί και αυτή η συνταξιούχος των 500 ευρώ πόσοι συνταξιούχοι σήμερα στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη που θα τους επέτρεπαν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Να μάθει πως τα φέρνουν βόλτα χιλιάδες μανάδες με άνεργους γιους και απολυμένες κόρες που πρέπει με την πενιχρή τους σύνταξη να συντηρούν παιδιά κι εγγόνια.

Και μαζί με την επιστολή των πολιτών της Κρήτης, η μητέρα του υπουργού θα μπορούσε να διαβάσει και την επιστολή που διάβασε κι ο γιος της από ένα ζευγάρι που τον ενημέρωνε ότι με μεγάλη λύπη, αποφάσισε να κάνει έκτρωση το έμβρυο που κυοφορούσε η γυναίκα, επειδή έμειναν άνεργοι και οι δυο αφού έκλεισε η επιχείρηση που εργάζονταν. Με την ελπίδα μονάχα να μην δώσει και αυτή την απάντηση που έδωσε και ο υιός της πως «είναι γελοίο να δολοφονείς το παιδί σου επειδή έμεινες άνεργος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)