to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:01 | 17.05.2021

Πολιτική

Γιατί η κυβέρνηση έκοψε το ένα εκ των δύο δωρεάν self test; Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τα σχολεία

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Υπουργό Υγείας


Χωρίς να δώσει καμία εξήγηση, η κυβέρνηση ξαφνικά αποφάσισε να αλλάξει τακτική στη διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων κορωνοϊού (self-tests) σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό. Και από δύο την εβδομάδα τα μείωσε σε ένα!

Αυτή η ξαφνική αλλαγή προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και αναστάτωση στους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα τα self-tests είχαν διαφημιστεί τόσο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και από τα φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ ως το κλειδί για την ανάσχεση της πανδημίας.
Παραμένει ασαφές βάσει ποιων επιστημονικών κριτηρίων έγινε αυτή η  αλλαγή κι αν για αυτήν υπήρξε εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Ωστόσο, μέλη της με δημόσιες παρεμβάσεις τους εκθέτουν την κυβέρνηση, ισχυριζόμενα ότι δεν έχουν εισηγηθεί κάτι τέτοιο. Είναι, ωστόσο, σαφές ότι για άλλη μια ακόμη φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπαίζει την ελληνική κοινωνία, διαχειρίζεται με φθηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα τη διαχειριστική της ανεπάρκεια, αδρανεί και δε λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την αποτελεσματική επιδημιολογική επιτήρηση στα σχολεία.
Το θέμα φέρνουν στη Βουλή με ερώτησή τους 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Δώρας Αυγέρη, Αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας και Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με την ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τον Υπουργό Υγείας να εξηγήσει ποιοι λόγοι επέβαλαν την τροποποίηση της αρχικής απόφασης για πραγματοποίηση δωρεάν αυτοδιαγνωστικών τεστ ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα στην σχολική κοινότητα και γιατί μειώθηκαν στο μισό.
Τον καλούν, επίσης, να λάβει άμεσα μέτρα επιδημιολογικής επιτήρησης για την αποτροπή διασποράς της πανδημίας του COVID -19 εντός των εκπαιδευτικών δομών μέχρι το τέλος της τρέχουσας σχολικής περιόδου, χωρίς την μετακύλιση του οικονομικού κόστους στους γονείς και στους εργαζόμενους.
Επίσης, του ζητούν να τους γνωστοποιηθούν οι εισηγήσεις της Επιτροπής σχετικά με το ζήτημα των self-test στα σχολεία.
 

tags: self test

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)