to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:52 | 08.10.2012

Κοινωνία

Γιατί έφυγα από την Ελλάδα

Με ρωτάνε μερικοί φίλοι εδώ στο facebook: Αφού ήθελες τόσο πολύ την άδεια παραμονής σου στην Ελλάδα, γιατί έφυγες στη Σουηδία, μόλις την πήρες; Του Niko Ago.


 
Να δώσω μερικές εξηγήσεις. για τελευταία φορά και δεν θα επανέρχομαι.


1- Η απόφαση να φύγω στη Σουηδία- να φύγω γενικά από την Ελλάδα- πάρθηκε αφού προέκυψε το θέμα με την άδειά μου.

 
2- Πέρα από το παράλογο, να είμαι 21 χρόνια στην Ελλάδα και ξαφνικά να μη μου ανανεωθεί η άδεια παραμονής επειδή δεν μπόρεσα για λόγους υγείας να εργαστώ το διάστημα Οκτώβριος '07- Οκτώβριος '08, η απόφαση αυτή επηρέαζε άμεσα και τη ζωή των παιδιών μου. Εκτός αυτού, η υπόθεση με την άδεια, μου αφαίρεσε προσωρινά και το δικαίωμα να καταθέσω τα δικαιολογητικά για να πάρω την ελληνική υπηκοότητα. Μόλις η υπόθεση τελεσφορήσει στα δικαστήρια - σε 4 ή 5 χρόνια- θα επανέλθω και θα καταθέσω. 
 

3- Η απόφαση να φύγω στη Σουηδία, ήρθε και ως αποτέλεσμα των πολλών απειλών για τη ζωή μου, τις οποίες έλαβα ακριβώς μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης με την άδεια. Για τις απειλές αυτές, έγραψα και άρθρο που δημοσιεύτηκε στο LIFO. Η συμπαράσταση χιλιάδων ανθρώπων, έφερε ως "αντίβαρο" τις απειλές από τους νεοναζί και τους ρατσιστές. Πέραν αυτού, ήταν και υπόθεση επιβίωσης. Εκτός και αν ξέρει κανείς τρόπο να ζήσει κάποιος χωρίς να εργάζεται. 
 

4- Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους/όλες όσους/όσες βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτό το γεγονός. Θέλω να ξέρουν πως θα τους ευγνωμονώ αιώνια. 


5-Στη Σουηδία, εκτός των άλλων, ήρθα και για σπουδές. 


6- Η Ελλάδα παραμένει πατρίδα μου. Σωστά διαβάσατε, δεν έγραψα λάθος. Την επέλεξα για πατρίδα και εύχομαι το συντομότερο να βγει από το βαθύ τούνελ που έχει μπει. Και το πιο σκοτεινό τούνελ δεν είναι το οικονομικό. Είναι το κοινωνικό, η διάβρωση του κοινωνικού ιστού, η άνοδος του φασισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, η καταπάτηση των αξιών και των ελευθεριών κλπ.



Πηγή:  tvxs

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)