to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:10 | 18.09.2019

Κοινωνία

«Γιατί (δεν) μιλάμε για την ιστορία μας»: Σήμερα, Τετάρτη 18/9 η εκδήλωση της Θετικής Φωνής για τον Ζακ

Με αφορμή τον ένα χρόνο από το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας διοργανώνει μία ανοιχτή συζήτηση (open mic), εμπνευσμένη από τη δημόσια παρουσία και παρρησία του


Όπως αναφέρει στο κάλεσμά του ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή»:

"Με αφορμή τον ένα χρόνο από το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» διοργανώνει μία ανοιχτή συζήτηση (open mic), εμπνευσμένη από τη δημόσια παρουσία και παρρησία του. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 στις 18:00 στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3, Αθήνα), σε συνεργασία με το πρόγραμμα «HIV in Greece: A political archive».

Ο Ζακ Κωστόπουλος/ Zackie Oh, υπήρξε κοινωνικός και δικαιωματικός ακτιβιστής, ανθρωπιστής και αντιφασίστας, δυναμική drag persona, ένα βαθιά πολιτικό πρόσωπο. Ήταν μέλος και ένας από τους πρώτους εργαζόμενους της οικογένειας της Θετικής Φωνής και των Checkpoint. Για όλες αυτές τις ταυτότητές του μίλησε δημόσια και διεκδικητικά, δείχνοντας πόσο σημαντικό και πόσο πολιτικό είναι να μοιράζεται κανείς την ιστορία του.

Καλούμε όσες και όσους επιθυμούν, να μιλήσουν, όπως έκανε στη ζωή του και ο Ζακ, για την κανονικοποιημένη και καθημερινή βία, τον αποκλεισμό, την ομοφοβία, την τρανσφοβία, την έμφυλη βία και τον ρατσισμό. Να αντιπαραβάλουμε τις αρχές και τις αξίες της ελευθερίας, της πραγματικής ισότητας και της ορατότητας. Να μοιραστούμε τις καθημερινές εμπειρίες μας και να αναλογιστούμε πόσες τέτοιες ιστορίες έχουν αποσιωπηθεί. Να στοχαστούμε την παρακαταθήκη και την ευθύνη που μας αφήνει ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου, έναν χρόνο μετά".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)