to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:39 | 20.03.2022

Πολιτική

Γ. Σαρακιώτης: «Η ΝΔ κρύβεται πίσω από τον πόλεμο εγκαταλείποντας την κοινωνία έρμαιο των κερδοσκόπων»

Για τα ζητήματα της ακρίβειας, μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδη, στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”


Στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”, με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, συζητώντας για τα ζητήματα της ακρίβειας με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρακιώτης:

«Καταθέτουμε προτάσεις για το ζήτημα της ακρίβειας, δια στόματος και του Αλέξη Τσίπρα, από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Ο κ. Μητσοτάκης και τα υπόλοιπα στελέχη της Κυβέρνησης συγχέουν σκόπιμα την ενεργειακή κρίση, την αισχροκέρδεια και το συνολικό κύμα αυξήσεων με τον πόλεμο που ξέσπασε πριν 20 μέρες, ενώ όλοι βιώνουμε τις αυξήσεις και την ακρίβεια πολλούς μήνες πριν την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία δεν προτείνει κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά. Προτείνουμε τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, όπως έχει ήδη συμβεί σε 18 κράτη-μέλη της Ε.Ε.. Προτείνουμε την επιβολή πλαφόν στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, όπως έχει ήδη συμβεί στη Γαλλία. Στη Γαλλία, όπου η αντίστοιχη Δ.Ε.Η. ανήκει κατά 88% στο γαλλικό δημόσιο και δεν είναι ιδιωτική. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ουδέποτε θα ιδιωτικοποιούσε το 17% της Δ.Ε.Η., όπως έπραξε η Κυβέρνηση της Ν.Δ., με αποτέλεσμα να χάσει την πλειοψηφία το Ελληνικό Δημόσιο και τα αποτελέσματα στον τομέα της ενέργειας τα βλέπουμε σήμερα».

Οι απαντήσεις του κ. Γεωργιάδη προκάλεσαν θυμηδία, καθώς υποστήριξε ότι το 2021 «δεν υπήρχε ακρίβεια» (!), λησμονώντας τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των κτηνοτρόφων για τις τεράστιες αυξήσεις στις ζωοτροφές (Απρίλιος 2021), την κραυγή απόγνωσης των ανθρώπων του κλάδου των κατασκευών όταν δήλωναν ότι «τους πνίγουν αυξήσεις ύψους 75%» (Μάιος 2021) και την πανευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος (Ιούλιος 2021). Μάλιστα, αποφεύγοντας επιμελώς να αναφερθεί στα επίσημα στοιχεία για τις τιμές στην ενέργεια ήδη από το καλοκαίρι του 2021 και επιχειρώντας να δικαιολογήσει την κυβερνητική έλλειψη σχεδίου για την αντιμετώπιση του κύματος ανατιμήσεων, ο Υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι «οι αυξήσεις ξεκίνησαν από το Νοέμβριο» (!), ενώ εν συνεχεία περιορίστηκε σε δικαιολογίες όσον αφορά την πρόβλεψη του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής περί πληθωρισμού άνω του 10% τους επόμενους μήνες.​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)