to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:34 | 10.05.2023

Πολιτική

Γιάννης Σαρακιώτης: Στην αγορά και το Κέντρο Υγείας Στυλίδας

Τη Στυλίδα επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες, επαγγελματίες και πολίτες της περιοχής.


Οι κατασχέσεις, το υπέρογκο ενεργειακό κόστος και το πρόβλημα της ακρίβειας στο σύνολο των αγαθών και των υπηρεσιών αποτέλεσαν τα βασικά θέματα συζήτησης του κ. Σαρακιώτη με ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα και του εμπορικού κόσμου.

Όπως ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας: «Ακόμη και αγρότες και επαγγελματίες, οι οποίοι κατάφεραν να επιβιώσουν στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων, τα τελευταία τέσσερα χρόνια ωθούνται να εγκαταλείψουν τις εκμεταλλεύσεις τους και τις επιχειρήσεις τους, λόγω της αδιαφορίας της Κυβέρνησης να προσφέρει πειστικές λύσεις στα ζητήματα του δυσθεώρητου ενεργειακού κόστους, της αισχροκέρδειας, αλλά και των κατασχέσεων οι οποίες έχουν λάβει τη μορφή “χιονοστιβάδας”. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει καταθέσει ένα πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση της απόδοσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) για αγροτικό και κτηνοτροφικό πετρέλαιο, την ενίσχυση για αγορά ζωοτροφών και λιπασμάτων για όσο διαρκεί η κρίση ακρίβειας, καθώς και την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης, προκειμένου να μπει ένας φραγμός στο κύμα ερήμωσης της υπαίθρου».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης μετέβη στο “πολύπαθο” Κέντρο Υγείας Στυλίδας, το οποίο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα υποστελέχωσης και έλλειψης εξοπλισμού. Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας μέσω πρόσφατης ανακοίνωσής τους, η λειτουργία του υπονομεύεται ακόμη περισσότερο λόγω της απόφασης μετακίνησης 5 ιατρών και 2 νοσηλευτριών προς άλλες υγειονομικές δομές, ενδεικτικό στοιχείο της έλλειψης συντεταγμένης πολιτικής για τη δημόσια υγεία, με έναν συνολικό σχεδιασμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)