to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:19 | 20.01.2023

Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: «Βαρύ σκοτάδι πλακώνει τον ΣΥΡΙΖΑ» η θρασύτατη απάντησή του στον Αλ. Τσίπρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στον Τσίπρα με προσβολές αποκαλώντας τον εμμέσως διαμεσολαβητή και ερμηνευτή των απόψεων των Ανεξάρτητων Αρχών


Την μπάλα στην εξέδρα συνεχίζει να πετά η ΝΔ σε συνέχεια της προσπάθειάς της να ρίξει σκοτάδι στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά το αυστηρό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα, απαντά με προσβολές αποκαλώντας, εμμέσως, τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμεσολαβητή και ερμηνευτή των απόψεων των Ανεξάρτητων Αρχών.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου με ανακοίνωσή του σημειώνει «οι Ανεξάρτητες Αρχές, για να είναι ανεξάρτητες, δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές ούτε ερμηνευτές των απόψεών τους», ενώ στη συνέχεια αναφέρει το γενικόλογο «η Δημοκρατία είναι πολίτευμα κανόνων και αρχών, που οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε και να τηρούμε απροϋπόθετα και απαρέγκλιτα».

Αναλυτικότερα, ο Γ. Οικονόμου ανέφερε: «Οι Ανεξάρτητες Αρχές, για να είναι ανεξάρτητες, δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές ούτε ερμηνευτές των απόψεών τους, πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων. Η Δημοκρατία είναι πολίτευμα κανόνων και αρχών, που οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε και να τηρούμε απροϋπόθετα και απαρέγκλιτα. Πάντως, η εμπειρία θα έπρεπε να είχε διδάξει τον κ. Τσίπρα ότι κάθε φορά που η Δικαιοσύνη φέρνει στο φως την αλήθεια, βαρύ σκοτάδι πλακώνει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Νωρίτερα, ο Αλ. Τσίπρας με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, αναφέρει ότι «στη νέα επιστολή του ο κ. Ράμμος ξεκαθαρίζει:

  • Υποχρεούται να ενημερώσει Βουλή - αρχηγούς, ακόμη και με τον νόμο της ΝΔ
     
  • Οι εκθέσεις των ελέγχων έχουν ήδη εγκριθεί από ολομέλεια ΑΔΑΕ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με βάση τα παραπάνω χαρακτηρίζει «ανούσια» την προσπάθεια της ΝΔ να συσκοτίσει το σκάνδαλο των υποκλοπών καθώς «είτε τον καλέσουν (σ.σ. τον Χρ. Ράμμο) είτε όχι, το παρακράτος θα αποκαλυφθεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ στη σημερινή επιστολή του, μια ημέρα μετά την αντιθεσμική κίνηση από την πλειοψηφία της ΝΔ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, επισημαίνει ότι ο ίδιος ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση του δίνει την αρμοδιότητα της ενημέρωσης.

«Το αίτημα για σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας το υπέβαλα υπό την ιδιότητά μου ως προέδρου της Αρχής και με βάση το άρθρο 8 παράγραφος 6 του προσφάτως ψηφισθέντος και τεθέντος σε ισχύ νόμου 5002/2022. Ως γνωστόν, στην εν λόγω διάταξη, με την οποία καθιερώνεται ατομική αρμοδιότητα του προέδρου της ΑΔΑΕ, ορίζεται ότι "6. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης"» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Ράμμος.

Διαθέτει επομένως πλήρη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία που εκπορεύεται εκ του νόμου και οφείλει σύμφωνα με το συνταγματικό του καθήκον να ενημερώνει το Κοινοβούλιο. «Μη πράττων αυτό, διαπράττει παράβαση καθήκοντος», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο Χρήστος Ράμμος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)