to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:58 | 19.09.2022

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Πρωτοφανές ψέμα για την συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου και την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ

Με ψέματα και παραπληροφόρηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να κάνει το άσπρο-μαύρο για το όργιο καταστολής στην συναυλία και στο ΑΠΘ


Με ωμά ψέματα προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην προσπάθειά του να κάνει το άσπρο-μαύρο όσον αφορά την οργή που έχει ξεσπάσει μετά την αλόγιστη χρήση αυτονομικής βίας στο ΑΠΘ κατά τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επιδόθηκε σε ασύστολα ψέματα αλλά και σε γεγονότα που διαδραματίστηκαν μόνο στο «φαντασιακό» του Γιάννη Οικονόμου.

Ο Γιάννης Οικονόμου κλήθηκε να σχολιάσει τα τελευταία κρούσματα αστυνομικής βίας στο ΑΠΘ με την συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου αλλά και γενικότερα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες για αναίτια χρήση δακρυγόνων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι «κάθε καταγγελία που κατατίθεται εξετάζεται πάρα πολύ προσεκτικά από τις αρμόδιες αρχές αλλά και από την ίδια την αστυνομία».

Συνέχισε δε, λέγοντας ότι «αυτό που συνέβη στην συγκεκριμένη συναυλία, είναι ότι μία ομάδα ανθρώπων θεώρησε καλό να στραφεί ξανά, μέσα στο πανεπιστήμιο, στη βιβλιοθήκη που δημιουργείται στο χώρο του βιολογικού που ήταν σε κατάληψη».

Ωστόσο στα ψέματα της αστυνομίας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει από μέρες απαντήσει ο ίδιος ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου σημειώνοντας μεταξύ άλλων «Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα. Η κυβέρνηση και τα μωράκια της μας έχουν φλομώσει στο ψέμα και τη διαστρέβλωση».

Ακούστε την απάντηση του Γ. Οικονόμου για την επίθεση της αστυνομίας στη συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου (περίπου στο 14')

Και η σχετική απάντηση του ΜέΡΑ25 

Σε δήλωσή του για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης απαντά στο κυβερνών κόμμα, λέγοντας: «Το γνωστό αφήγημα περί 'βιβλιοθήκης' θυμήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για να δικαιολογήσει τις απίστευτες σκηνές βίας που είδαμε με την επίθεση των ΜΑΤ το βράδυ της Παρασκευής στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ και τον εγκλωβισμό 5.000 ανθρώπων. Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου λοιπόν, οι άνθρωποι που πήγαν να ακούσουν την συναυλία στο χώρο του πανεπιστημίου στράφηκαν κατά της γνωστής μας πια "βιβλιοθήκης" και τα ΜΑΤ την προστάτεψαν με τα χημικά, τις κρότου λάμψης και τα δακρυγόνα που έπεσαν στην κατάμεστη συναυλία, όπως όλοι είδαμε. Τι κρίμα για τον κ. Οικονόμου και την αυταρχική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που μέχρι και η Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης διαψεύδει το αφήγημα τους, λέγοντας πως δεν έχει ξεκινήσει καν διαγωνισμός για την κατασκευή αυτής της περιβόητης 'βιβλιοθήκης', την οποία υποτίθεται πως φυλάνε τα ΜΑΤ και στην οποία υποτίθεται πως επιτέθηκαν σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου όσοι βρέθηκαν στην συναυλία στο ΑΠΘ τις προάλλες», καταλήγει η δήλωση του Μ. Κριθαρίδη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)