to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:59 | 29.11.2017

Κοινωνία

Γιάννενα: Επίθεση των ΜΑΤ και συλλήψεις εργαζομένων έξω από το «Market IN»

Εργαζόμενοι που είχαν συγκεντρωθεί, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, μετά τις συλλήψεις της Κυριακής, συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ και δυνάμεις της Αστυνομίας.


Δώδεκα συλλήψεις εργαζομένων έγιναν έξω από το κατάστημα «Market IN» στη διάρκεια της περιφρούρησης της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει για σήμερα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της επιχείρησης «πρώην Καρυπίδης».

Οι συλλήψεις έγιναν από δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας που είχαν επιστρατευτεί από την εργοδοσία για να αντιμετωπιστεί η απεργιακή περιφρούρηση. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Έξαρχος, ένα μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, πρόεδροι σωματείων κ.α. Πολλοί από τους εργαζόμενους έχουν χτυπήματα, ενώ ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από λιποθυμία.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το κατάστημα, δίνουν τη μάχη της απεργίας και καταγγέλλουν την κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία με συνθήματα όπως «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στις επιχειρήσεις κάνετε τις πλάτες». 

Τις συλλήψεις εργαζομένων καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων ζήτησε ο Χρήστος Κατσώτης βουλευτής του ΚΚΕ με τηλεφωνική του παρέμβαση πριν από λίγο στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Ν. Τόσκα. 

«Το αίσχος συνεχίζεται» τονίζει το ΠΑΜΕ προσθέτοντας ότι «Νόμος και Τάξη και αυτής της κυβέρνησης όπως και της προηγούμενης είναι η αντιμετώπιση των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων». 

Την πρωτοφανή βία και τις συλλήψεις εργαζομένων καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση σήμερα στις 6 μ.μ. μπροστά στα «Market In».

Την Κυριακή, αστυνομικοί συνέλαβαν εργαζόμενους μέσα στο σπίτι τους. Συγκεκριμένα, η αστυνομία με το πρόσχημα της «σύστασης», οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα δύο εργαζόμενους και στη συνέχεια προχώρησε στη σύλληψή τους με την αυτόφωρη διαδικασία.

Πριν από περίπου ένα μήνα, στις 26 Οκτώβρη, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης έξω από το κατάστημα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους εργαζόμενους, έριξαν ακόμα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης και συνέλαβαν τρεις συνδικαλιστές.

Πληροφορίες - φωτογραφίες: epiruspost.gr, 902.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)