to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:14 | 29.05.2012

Κοινωνία

Γιάννενα: αναίτιες συλλήψεις μεταναστών (Βίντεο)

Καταγγελία της Νεολαίας ΣΥΝ Ιωαννίνων για την προεκλογική "επιχείρηση-σκούπα". Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 30 συλλήψεις.


Γιάννενα, ξημερώματα Σαββάτου, 26 Μαΐου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώνονται γύρω από το κτίριο της κατάληψης "ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ", με σκοπό να αποκλείσουν την κατάληψη, αλλά και γειτονικούς χώρους, όπως το εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο "Χατζηκώστα". Παράλληλα, συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας, έπειτα από εντολή της διοίκησης του νοσοκομείου, τοποθετεί λαμαρίνες στα παράθυρα του κτιρίου και κάνει προσπάθεια να εκκενώσει το χώρο στον οποίο διαμένουν μετανάστες. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι δυνάμεις της αστυνομίας προβαίνουν σε προσαγωγές και συλλήψεις μεταναστών χωρίς την παραμικρή αφορμή.


Η Νεολαία ΣΥΝ Ιωαννίνων καταγγέλλει το περιστατικό, συνδέοντάς το με το γενικότερο κλίμα δαιμονοποίησης των μεταναστών, αλλά και στοχοποίησης των χώρων αλληλεγγύης. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων: 


"Αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν ότι για την εξαθλίωση φταίνε οι εξαθλιωμένοι, αυτοί που βαφτίζουν «λαθραίες» ανθρώπινες ζωές, που αναπαράγουν ρατσιστικά παραληρήματα περί «υγειονομικών βομβών» και «ανακατάληψης πόλεων», που καλλιεργούν το φόβο, το μίσος και την εγκληματικότητα, είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για την υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης ντόπιων και μεταναστών, που εγκλωβίζουν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες σε ένα καθεστώς ομηρίας, αρνούμενοι να τους παρέχουν τα απαραίτητα έγγραφα για να διαφύγουν από τη χώρα.


Και συνεχίζει: "Αυτοί που κραυγάζουν ότι για την ανεργία και την εγκληματικότητα «φταίνε οι ξένοι», κλείνοντας το μάτι στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας, είναι οι ίδιοι που διαλύουν τα δικαιώματά μας στην εργασία, την περίθαλψη, την αξιοπρέπεια".


Δείτε το βίντεο από την επιχείρηση της αστυνομίας στην κατάληψη "ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ":



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)