to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:27 | 02.11.2020

Κοινωνία

Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ): Μειώνονται κατά 80% τα τακτικά χειρουργεία γιατί δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ

«Θα δούμε από εδώ και στο εξής πολλούς διασωληνωμένους ασθενείς, γενικά περιστατικά, τα οποία θα είναι σε κοινούς θαλάμους περιμένοντας ένα κρεβάτι ΜΕΘ. Σοβαρά χειρουργεία έκτακτα θα γίνονται και δεν θα βρίσκουν μετά κλίνη ΜΕΘ για να σταθεροποιηθούν και θα μείνουν σε κοινούς θαλάμους» είπε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.


Με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης μειώνονται κατά 80% τα τακτικά χειρουργεία και αυτό συμβαίνει γιατί είναι πάρα πολλά τα περιστατικά τα οποία εισάγονται με κορονοϊό στα δημόσια νοσοκομεία και ταυτόχρονα δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. «Γιατί όλα τα σοβαρά χειρουργεία μετά από το χειρουργείο χρειάζεται να νοσηλευτούν κάποιες ημέρες μέχρι να σταθεροποιηθούν σε κλίνη ΜΕΘ», επισήμανε.

Όπως εξήγησε ο κ. Γιαννάκος «υπάρχουν στη λίστα αναμονής δυο και τρία χρόνια περιμένοντας χειρουργείο και δυστυχώς τώρα που ήρθε η σειρά τους θα αναβληθεί για άλλη μια φορά και αυτό συμβαίνει γιατί είναι ελάχιστες οι κλίνες ΜΕΘ και θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να αυξηθούν και σε αυτό τον τομέα δεν έχουμε καλό βαθμό».

Τόνισε ακόμα ότι «τα περιστατικά αυξήθηκαν και μέσα σε ένα σαββατοκύριακο αφού οι διαθέσιμες κλίνες για κορωνοϊό σε όλη τη χώρα είναι 240, αυτές ουσιαστικά αυτή τη στιγμή έχουν εξαντληθεί. Ειδικά σε περιοχές όπως στη Θεσσαλονίκη έχουν γεμίσει όλες οι κλίνες ΜΕΘ οι διαθέσιμες μέσα σε τρεις μέρες».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προειδοποίησε ακόμη ότι «θα δούμε από εδώ και στο εξής πολλούς διασωληνωμένους ασθενείς γενικά περιστατικά τα οποία θα είναι σε κοινούς θαλάμους περιμένοντας ένα κρεβάτι ΜΕΘ. Σοβαρά χειρουργεία έκτακτα θα γίνονται και δεν θα βρίσκουν μετά κλίνη ΜΕΘ για να σταθεροποιηθούν και θα μείνουν σε κοινούς θαλάμους».

«Αεροδιακομιδές γίνονται και θα γίνονται», ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννάκος. Ασφαλώς είναι μια λύση είπε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. «Στα Γιάννενα υπήρχε πρόβλημα χθες γιατί γέμισαν οι απλές κλίνες κορονοϊού και τα περιστατικά από το γηροκομεία διακομίζονταν σε νοσοκομεία της περιοχής της Ηπείρου σε άλλες πόλεις. Στα Γιάννενα λειτουργούν 8 κλίνες ΜΕΘ για όλη την Ηπειρο. Με τρεις ελευθέρες δεν μπορείς να αντέξεις με τόσα περιστατικά»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)