to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:21 | 17.02.2021

Πολιτική

Γιάννα Κούρτοβικ: Πολιτικός αντίπαλος και όχι κρατούμενος για την κυβέρνηση ο Κουφοντίνας

«Εκδικητική και τιμωρητική η στάση απέναντι στον κρατούμενο»


«Ο σωφρονιστικός νόμος απαιτεί ίση μεταχείριση για όλους τους κρατούμενους» τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη η Γιάννα Κούρτοβικ, συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας, σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από 41 ημέρες απεργίας πείνας.

«Όταν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δηλώνει δημόσια ότι ο κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας δεν θα βγει, είναι παρέμβαση στην Δικαιοσύνη», υπογράμμισε η Γιάννα Κούρτοβικ, εκφράζοντας την ελπίδα, ότι «η ευαισθησία  της Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα επιτρέψει την αρνητική εξέλιξη για την κατάσταση της υγείας του». Επεσήμανε, δε, τον κίνδυνο να έχουμε για πρώτη φορά νεκρό κρατούμενο – απεργό πείνας.

Κατήγγειλε επίσης ότι ο σημερινός πρωθυπουργός μέχρι και τις παραμονές των εκλογών «ζητούσε από δικαστές του Βόλου να απορρίπτουν το αίτημά του για τις άδειες που δικαιούνταν», τονίζοντας πως αυτό «είναι πρωτοφανές για μια δημοκρατία».

Υπογράμμισε ότι «την όλη υπόθεση διευθύνει ο κ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος ενώ έχει βομβαρδιστεί από συλλογικότητες, οργανώσεις, την Δ. Αμνηστία, την ΟΕΝΓΕ και ευρωβουλευτές που έχουν καταθέσει σχετική ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο, με έναν απίστευτο αυταρχισμό, αγνοεί τους πάντες».

Διαβάστε ακόμα για την υπόθεση της απεργίας πείνας (από 8/1/2021) του Δημήτρη Κουφοντίνα:

Στην Εντατική μεταφέρθηκε την Τρίτη 16/2 ο Δημήτρης Κουφοντίνας

«Σήμερα, Τρίτη 16/2, ο αγωνιστής απεργός πείνας Δ. Κουφοντίνας, ο οποίος διανύει την 40η μέρα απεργία πείνας, μετά από επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του νοσοκομείου Λαμίας.»

Επιστολή - έκκληση στην ΠτΔ για την υπόθεση του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα (8/2)

Με ανοικτή επιστολή, οι Β. Βασιλικός, Θ. Καμπαγιάννης, Ι. Κούρτοβικ, Α. Ρήγος, Ε. Πορτάλιου, Χ. Κυδώνα, Τ. Κουράκης, Μ. Σπαθής, Κ. Παπαδάκης και Θ. Ζδούκος απευθύνουν έκκληση προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εφαρμογή του νόμου από την κυβέρνηση, πριν να είναι αργά για τη ζωή και την υγεία του κρατούμενου απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Δεν είναι μόνο ο Κουφοντίνας - Άρθρο της Σοφίας Βιδάλη

Η σελίδα υποστήριξης στο fb: Να μεταφερθεί άμεσα στον Κορυδαλλό ο απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας

Να μη γίνει ο θάνατος του Δ. Κουφοντίνα η απαρχή για το ψυχορράγημα της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας - Γράφει ο Τάκης Κατσαρός

ΣΜΕΔ: Η δικαιοσύνη οφείλει να είναι αμερόληπτη και όχι εκδικητική

«Η δικαιοσύνη οφείλει να είναι αμερόληπτη και οι νόμοι να ισχύουν για όλους, ανεξαρτήτως των αδικημάτων που έχουν διαπράξει», τονίζει ο Ο Σύλλογος Μεταφραστών - Επιμελητών - Διορθωτών

Κείμενο - έκκληση 24 φίλων του Δ. Κουφοντίνα από τα μαθητικά χρόνια (9/2)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)