to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:46 | 11.10.2017

Κοινωνία

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον Στ. Κοντονή το χυδαία ρατσιστικό δημοσίευμα της «Ελεύθερης Ώρας»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέστειλε το χυδαία ρατσιστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ακροδεξιάς εφημερίδας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αναφορά στον αντιρατσιστικό νόμο, «προκειμένου να πράξει τα δέοντα» - ΣΥΡΙΖΑ: Απάνθρωπο και νομικά κολάσιμο το πρωτοσέλιδο


Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απέστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου το σημερινό ρατσιστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ακροδεξιάς εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα», στο οποίο γίνεται αναφορά στον αντιρατσιστικό νόμο, προκειμένου να πράξει τα δέοντα.

Η  εφημερίδα κυκλοφόρησε με τον εξαιρετικής χυδαιότητας (και προτρεπτικό σε ρατσιστικές πράξεις βίας) τίτλο: «Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από148 "ανώμαλους - ΒΟΥΛΗ - ΤΡΑΒΕΣΤΙ» και με υπότιτλο «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΔΕΛΦΗ».

ΣΥΡΙΖΑ: Απάνθρωπο και νομικά κολάσιμο το πρωτοσέλιδο

«Το σημερινό, προσβλητικό, μισαλλόδοξο, απάνθρωπο και νομικά κολάσιμο, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας, δικαιώνει απολύτως την αταλάντευτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία και την εμβάθυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν τη μισαλλοδοξία και να απευθυνθούν στα πιο συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά, θα αποτύχουν. Η κοινωνία είναι πιο ώριμη από όσο πιστεύουν ή επιθυμούν», συμπληρώνει.

 

Μήνυση για υποκίνηση σε ρατσιστική βία από δικηγόρο

Μήνυση για τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων υπέβαλε ο δικηγόρος Άγης Τάτσης κατά κάθε υπεύθυνου, για το σημερινό χυδαία ρατσιστικό, πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «εφημερίδας» Ελεύθερη Ώρα.

Αφορμή για την μήνυση του δικηγόρου, που κατατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελόκηπων, είναι όσα αναγράφονται στην ακροδεξιά φυλλάδα, σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την δήλωση μεταβολής φύλου. Ο μηνυτής υποστηρίζει μεταξύ άλλων, πως το επίμαχο πρωτοσέλιδο προτρέπει στην διάπραξη εγκλημάτων κατά ομοφυλοφίλων.

 

Δίωξη ζητεί και το Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ

Την καταδίκη για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο της «Ελεύθερης Ώρας», ζητεί το Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ. Το Παρατηρητήριο ζητάει να ασκηθεί δίωξη εναντίον της εφημερίδας για παράβαση του νόμου 4285/2014 (αντιρατσιστικός νόμος) δεδομένου ότι το πρωτοσέλιδο προτρέπει σε πράξεις βίας εναντίον όλης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. Επιπλέον, καλεί το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να εξετάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα και να πράξει τα δέοντα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΣΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"

Η ανακοίνωση

Το Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ καταδικάζει απερίφραστα το σημερινό ακραίο ρατσιστικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα”, σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Το Παρατηρητήριο ζητάει να ασκηθεί δίωξη εναντίον της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα για παράβαση του νόμου 4285/2014 (αντιρατσιστικός νόμος) δεδομένου ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας προτρέπει σε πράξεις βίας εναντίον όλης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Επιπλέον, καλείται το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να εξετάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα και να πράξει τα δέοντα.

Οι συντονιστές του Παρατηρητηρίου 
Χάρης Σαββίδης 
Ελευθερία Κουμάντου

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)