to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 03.12.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Κοινωνία

«Για τυπικούς λόγους» η απόρριψη του αιτήματος Ρωμανού

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το αίτημα απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους και το συμβούλιο δεν μπήκε στην ουσία του θέματος, καθώς το άρθρο 50 το σωφρονιστικού κώδικα προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του οργάνου που διέταξε την κράτηση, που στην περίπτωση του Ρωμανού είναι ο ειδικός εφέτης - ανακριτής, του οποίου η εισήγηση ήταν αρνητική


Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το αίτημα του Νίκου Ρωμανού απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους και το συμβούλιο δεν μπήκε στην ουσία του θέματος, καθώς το άρθρο 50 το σωφρονιστικού κώδικα προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του οργάνου που διέταξε την κράτηση, που στην περίπτωση του Ρωμανού είναι ο ειδικός εφέτης - ανακριτής, του οποίου η εισήγηση ήταν αρνητική.

Ο ειδικός εφέτης - ανακριτής δεν συναίνεσε στο αίτημα του απεργού πείνας και έκρινε ότι η παραμονή του στη φυλακή είναι απαραίτητη μέχρι να εκδικαστούν οι εκκρεμείς υποθέσεις εις βάρος του, καθώς έχει τρία εντάλματα για τα οποία κρατείται.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρωμανός πραγματοποιεί από τις 10 Νοεμβρίου απεργία πείνας και εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς. 

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση ο συνήγορος του Ρωμανού Φραγκίσκος Ραγκούσης έδωσε στη δημοσιότητα κείμενο που υπογράφει ο ίδιος ο απεργός πείνας και ξεκινά ως εξής: «Xορεύοντας με τον θάνατο για 24 μέρες. Προσπαθώ να αποτυπώσω σε ένα κομμάτι χαρτί τα τελευταία υπολείμματα συγκροτημένης σκέψης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την εκ νέου απόρριψη του αιτήματος της εκπαιδευτικής άδειας».

Μεταξύ άλλων ο Ρωμανός χαρακτηρίζει ανυπόστατη την πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης «για μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης αντί αδειών, η οποία δεν ευσταθεί λόγω των εργαστηρίων που έχουν αναγκαστική παρουσία, ενώ ανοίγει και τον δρόμο στα συμβούλια των φυλακών να τις καταργήσουν εντελώς, αφού είναι γνωστή η ευθυνοφοβία τους και η λύση της τηλεδιάσκεψης θα ισχύσει για όλους τους κρατούμενους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)