to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:11 | 20.07.2016

Διεθνή

Ένας άνδρας που μελετούσε την... "ακτινοβολία" προκάλεσε τον συναγερμό στις Βρυξέλλες

O «ύποπτος» που προκάλεσε σήμερα τη μαζική κινητοποίηση των δυνάμεων επιβολής του νόμου στο κέντρο των Βρυξελλών για ένα διάστημα 5 ωρών ήταν στην πραγματικότητα ένας νεαρός άνδρας που «μελετά τα κύματα και τις ακτινοβολίες» στην πρωτεύουσα του Βελγίου, σύμφωνα με την αστυνομία.


«Μελετούσε τα κύματα και (τα επίπεδα) ακτινοβολίας. Συνελήφθη και η ανάκρισή του από την αστυνομία ξεκινά τώρα» εξήγησε λίγο νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπος της αστυνομίας των Βρυξελλών, η Ίλσε φαν ντε Κίρε.

«Δεδομένου ότι το πρόσωπο αυτό επέδειξε μια πολύ παθητική και πολύ ύποπτη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η αστυνομία αποφάσισε να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής προκειμένου να διεκδικήσει να της καταβληθεί το κόστος της επιχείρησης» εξήγησε ένα άλλος εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, ο Κρίστιαν ντε Κόνικ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, πυροτεχνουργοί και στελέχη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών αναπτύχθηκαν σήμερα στο κέντρο των Βρυξελλών, αφού ένας φύλακας παρατήρησε ότι ένας «άνθρωπος που φορούσε μακρύ παλτό από το οποίο κρέμονταν καλώδια» και προειδοποίησε έπειτα τις αρχές.

Η εφημερίδα La Dernière Heure δημοσίευσε μια φωτογραφία όπου απεικονίζονται δύο αστυνομικοί να στοχεύουν τον ύποπτο με τα όπλα τους, ενώ εκείνος έχει γονατίσει σε ένα πεζοδρόμιο, με τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Σε άλλες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους εφημερίδων εικονίζονται στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας να προωθούνται στην περιοχή με ασπίδες ή ακόμα και βαριά οπλισμένους αστυνομικούς να έχουν πάρει θέσεις πίσω από περιπολικά. Την παραμονή της εθνικής του επετείου, το Βέλγιο παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, 4 μήνες μετά τις επιθέσεις που στοίχισαν την ζωή σε 32 ανθρώπους και στις οποίες τραυματίστηκαν περισσότεροι από 300 άνθρωποι την 22α Μαρτίου στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών και μία εβδομάδα μετά το μακελειό της 14ης Ιουλίου στη Νίκαια (84 νεκροί, περισσότεροι από 300 τραυματίες).

Παρά το κλίμα, η βελγική κυβέρνηση δεν ματαίωσε τους εορτασμούς που έχει προγραμματίσει για την 21η Ιουλίου, με σόου πυροτεχνημάτων, εκδηλώσεις, στρατιωτική παρέλαση, επιλέγοντας να ενισχύει επιπλέον τα μέτρα ασφαλείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)