to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι ανάγκες της κοινωνίας είναι κόστος

Με την βοήθεια των ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ προσπέρασε τις τεράστιες αποτυχίες της κυβέρνησης του, και επιχείρησε να πείσει ανεπιτυχώς ότι η χώρα βρίσκεται σε μία κανονικότητα.


Ολοκληρώθηκε και φέτος η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οι πολιτικοί αρχηγοί μίλησαν, έδωσαν τις συνεντεύξεις τους, παρουσίασαν τις θέσεις και τα πολιτικά τους προγράμματα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το μαύρο άσπρο. Παρουσίασε την δική του αλήθεια, μια άλλη πραγματικότητα που καμία σχέση δεν έχει με την σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας, και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός.

Με την βοήθεια των ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, ο πρωθυπουργός προσπέρασε τις τεράστιες αποτυχίες της κυβέρνησης του, και επιχείρησε να πείσει ανεπιτυχώς ότι η χώρα βρίσκεται σε μία κανονικότητα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με την ομιλία του αποδόμησε όλο το κυβερνητικό αφήγημα, έβγαλε στην επιφάνεια τα ψέματα και τις εγκληματικές αποτυχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε όλα τα σοβαρά προβλήματα της χώρας, παρουσίασε τις προτάσεις του, το όραμα του για την επόμενη μέρα, περιέγραψε αναλυτικά και δεσμεύτηκε για ένα ριζοσπαστικό και ρεαλιστικό πακέτο στήριξης για την ελληνική κοινωνία, τους αδύναμους, και την μεσαία τάξη, που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξαπάτησε και έχει αφήσει απροστάτευτους.

Από την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε την συνέντευξη στους δημοσιογράφους, η οποία διήρκησε σχεδόν τρεισήμισι ώρες και αντιμετωπίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απ όλα τα ΜΜΕ ως ο επόμενος πρωθυπουργός, ξεκίνησε μία έντονη κριτική από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σχετικά με το που θα βρεθούν τα λεφτά για να εφαρμοστούν αυτές οι πολιτικές στήριξης της Ελληνικής κοινωνίας.

Θορυβημένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναρωτήθηκε που θα βρείτε τα λεφτά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που έδωσε εκατομμύρια ευρώ στα κανάλια για να την λιβανίζουν πρωί βράδυ, που σπατάλησε 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε απευθείας αναθέσεις, που έκλεισε συμφωνίες για εξοπλισμούς σχεδόν 15 δισεκατομμύρια ευρώ, βγαίνει αυτή η κυβέρνηση και διαμαρτύρεται ότι δεν υπάρχουν λεφτά για κοινωνικές παροχές, και είναι κόστος οι πολιτικές που έχουν στόχο να σώσουν τους οικονομικά ασθενέστερους συνανθρώπους μας.

Έτσι ήταν πάντα η Δεξιά. Αυτός είναι ο νεοφιλελευθερισμός, και αυτή είναι μία από τις πιο βασικές ιδεοληψίες του. Τα λεφτά που προορίζονται για κοινωνική πολιτική, κρατικές υποδομές, και υποστήριξη στους αδύναμους και στη μεσαία τάξη είναι κόστος, ενώ τα λεφτά που είναι επίσης λεφτά των φορολογούμενων πολιτών, όταν προορίζονται σε απευθείας αναθέσεις, κολλητούς ιδιώτες, και σε περίεργες εταιρείες, τότε όλο αυτό το βαφτίζουν επένδυση.

Το πακέτο στήριξης του Αλέξη Τσίπρα είναι κοστολογημένο και εφαρμόσιμο. Θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό περίπου 5,5 δις, θα δώσει την ανακούφιση που χρειάζονται οι Έλληνες πολίτες, θα ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη και θα ωφεληθεί η πραγματική οικονομία.

Η Νέα Δημοκρατία σπρώχνει την χώρα ξανά στη χρεοκοπία. Η Ελλάδα χρειάζεται δημοκρατική αλλαγή, μια νέα κυβέρνηση της Αριστεράς με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα που θα έχει προτεραιότητα τις ανάγκες της χώρας και των πολιτών, και όχι την κερδοσκοπία των funds.

*Ο Ισίδωρος Λως είναι μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)