to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:53 | 19.07.2016

Κοινωνία

Για την φροντίδα και ενσωμάτωση των Ρομά: Ευρεία σύσκεψη στο υπ. Εσωτερικών

Συνάντηση φορέων του Β’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Γ.Γ. Αποκεντρωμένων Διοικήσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την παρουσία του Υπουργού ΕΣΔΑ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην οποία τέθηκε το θέμα της διευκόλυνσης των τοπικών φορέων για την φροντίδα και ενσωμάτωση πληθυσμών Ρομά ανά την Επικράτεια


(η φωτογραφία από το πρόσφατο ρεπορτάζ του left.gr στον Ασπρόπυργο)

Συγκεκριμένα, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ακριβή καταγραφή εκ μέρους των Περιφερειών και η αποστολή στοιχείων των Περιφερειακών Προγραμμάτων προς το Υπουργείο και την διυπουργική επιτροπή για θέματα Ρομά και της οποίας προεδρεύει ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών. Τα στοιχεία αυτά, αφορούν στις ανάγκες αλλά και στις δράσεις των τοπικών φορέων προς την κατεύθυνση, της όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικής ενσωμάτωσης των πληθυσμών αυτών, στο κοινωνικό περιβάλλον.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες κοινωνικής μέριμνας και κοινωνικής πολιτικής των Περιφερειών Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, και Κρήτης. (δεν εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου), οι 7 Γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης και εκπρόσωποι των Διαχειριστικών Αρχών.

Ο κ. Κουρουμπλής κατά την τοποθέτησή του και απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των Περιφερειών, Γ.Γ. Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και Διαχειριστικών Αρχών, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είναι πάρα πολύ μεγάλη η αξία της σημερινής συνάντησης κατά την οποία μπαίνει στο τραπέζι η αναγκαιότητα της συνύπαρξης των Ρομά με τον ευρύτερο πληθυσμό, καθώς όσο πιο φυσιολογικά ενσωματωθούν, τόσο περισσότερο απομακρύνεται η περιθωριοποίησή τους. Είναι ανάγκη να κατατεθούν από εσάς, εκτός από τα στοιχεία τα οποία έχετε στη διάθεσή σας, και προτάσεις γραπτές προκειμένου να τύχουν της ανάλογης επεξεργασίας και να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε κυβερνητικό επίπεδο. Θα είμαστε σε ανοιχτή συνεργασία τόσο μαζί σας, όσο και με συναρμόδια υπουργεία, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)