to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:54 | 22.02.2013

left.gr

Κοινωνία

Για την ΕΥΑΘ: «Το νερό ανήκει στο λαό, κανείς δεν δικαιούται να κερδοσκοπεί»

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θεσσαλονίκης για την πώληση της ΕΥΑΘ, διαδικασία που ξεκίνησε και επίσημα χθες.


eyath-thumb-medium.jpg


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θεσσαλονίκης:

«Μέχρι το Νοέμβριο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού για την πώληση του 51% της ΕΥΑΘ, ενώ για τι υπόλοιπο 23% που πρόκειται επίσης να πουληθεί, θα υπάρξει νέο χρονοδιάγραμμα.


Σύμφωνα με τα «αναπτυξιακά» σχέδια της τρικομματικής κυβέρνησης των μνημονίων, πρόκειται να δωθεί σε ιδιώτες η εμπορική εκμετάλλευση της ύδρευσης και της αποχέτευσης, καθώς και το μάνατζμεντ της εταιρίας, μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

Το αποτυχημένο σε πολλές χώρες του κόσμου πείραμα ιδιωτικοποίησης ενός φυσικού αγαθού όπως το νερό, μεταφέρεται εντελώς μηχανιστικά και με έναν δογματικό τρόπο στη χώρα μας.

Όπως υποστηρίζει το Σωματείο εργαζομένων της ΕΥΑΘ, η κυβέρνηση θα παραχωρήσει στην εκμετάλλευση του νερού της Θεσσαλονίκης για 30 χρόνια σε ιδιώτες, έναντι 157 ευρώ ανά υδρόμετρο. Μία εταιρία η οποία παρουσίασε αύξηση κερδών κατά 13% περίπου το 2012, πρόκειται να δοθεί βορά στα νύχια του ιδιωτικού κεφαλαίου, εξαιτίας της κυβερνητικής και της τροϊκανής ιδεοληψίας περί «μεταρρυθμίσεων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή εναντιώθηκε στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της εταιρίας. Πιστεύοντας πως κανένα φυσικό αγαθό δεν αποτελεί αντικείμενο κέρδους αλλά αποτελεί δημόσιο αγαθό, θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για να σταματήσουν τα καταστροφικά κυβερνητικά σχέδια. Γιατί το νερό ανήκει στο λαό και κανείς δε δικαιούται να κερδοσκοπεί σε βάρος του ούτε να ξεπουλά κάτι που δεν του ανήκει.

 



ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης »


Διαβάστε σχετικά:

Και επίσημα στο σφυρί η ΕΥΑΘ


26/1/2013: 

ΕΥΑΘ: Μυστικά και ψέματα πίσω από το πωλητήριο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)