to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Για την Αριστερά μας, για το μέλλον μας: Όταν όλοι οι δρόμοι οδηγούν μόνο μπροστά

Να τελειώνουμε με τη Δεξιά του Μητσοτάκη, αυτήν που διέλυσε την Υγεία, την Παιδεία, τα νοικοκυριά, την εργασία, την οικονομία. Που τσάκισε τη χώρα


Το 3ο συνέδριο του ΣΎΡΙΖΑ - Π.Σ. δεν τόνισε τις διαφορές μας με τους συντρόφους μας. Τόνισε αυτά που μας ενώνουν και μας ενώνουν οι μάχες που δόθηκαν και όσες θα δοθούν στο μέλλον. Μας ενώνει, ακριβώς, αυτό το μέλλον. Ένα μέλλον που θα λάχει ξανά στη δική μας Αριστερά, γιατί άλλος δρόμος δεν υπάρχει, παρά μόνο μπροστά.

Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να συναντιόμαστε με τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μας, να συζητάμε, να διαφωνούμε ή να συμφωνούμε και στο τέλος να βγαίνουμε πιο δυνατοί και πιο έτοιμοι να κερδίσουμε. Εμείς, κομμάτι αυτής της κοινωνίας που εδώ και τρία χρόνια δεινοπαθεί, γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε. Αναγνωρίζουμε τα λάθη της δικής μας διακυβέρνησης, αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που μας περιμένουν, αλλά να μην αυταπατάται κανένας: Θα είμαστε η επόμενη κυβέρνηση και θα πρέπει -ξανά- να "συμμαζέψουμε" το κοινωνικό χάος που θα αφήσουν πίσω τους, αυτή η Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Άδωνι Γεωργιάδη, του Πλεύρη και του Βορίδη. Του ίδιου Βορίδη που βαυκαλιζόταν ότι "θα τελειώσουν με την Αριστερά". Δυστυχώς γ' αυτόν, είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ.

Να τελειώνουμε με τη Δεξιά

Είμαστε και ενωμένοι. Την εικόνα που θέλουν να παρουσιάσουν τα συστημικά ΜΜΕ, προσωπικά, δεν την είδα στο συνέδριό μας. Είδα αγωνία κι επιθυμία να τελειώνουμε με τη Δεξιά του Μητσοτάκη, αυτήν που διέλυσε την Υγεία, την Παιδεία, τα νοικοκυριά, την εργασία, την οικονομία. Που τσάκισε τη χώρα. Κι αυτό ακριβώς έχουμε σκοπό να κάνουμε. Μια ισχυρή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αν χρειαστεί.

Ο λαός ξέρει τι εστί Μητσοτάκης κι εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Στις 15 Μαΐου ολοκληρώνεται το συνέδριό μας, με την εκλογή του προέδρου μας από τη βάση του κόμματος,την ψήφιση του νέου καταστατικού και την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής, με υποψήφιους άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, από όλη την Ελλάδα. Έχω και ο ίδιος την τιμή να είμαι ξανά υποψήφιος στην περιφέρεια Ηπείρου, όπως τιμή μου ήταν και παραμένει το διάστημα που υπηρέτησα τη δική μας Αριστερά ως μέλος της απερχόμενης Κεντρικής Επιτροπής.

Αυτή τη φορά έχουμε και μια πανελλαδική πρωτοτυπία. Είναι τιμή μας να έχουμε γίνει το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα στην Ευρώπη που καθιέρωσαν, μέσα από το 3ο μας Συνέδριο, την ισάριθμη αντιπροσώπευση ανδρών και γυναικών με το μέτρο της εκλογής του 50-50, που με χαρά κι ομοφωνία ψηφίσαμε. Τη στιγμή που έχουμε την κυβέρνηση με τις λιγότερες γυναίκες σε υπουργικές θέσεις και με την έμφυλη βία, με αποκορύφωμα τις γυναικοκτονίες, να ξεπερνά ακόμη και τα χειρότερα σενάρια, εμείς επιλέξαμε την ισότητα και την ορατότητα.

Έτοιμοι να κερδίσουμε ξανά

Η 15η Μαΐου είναι μια ημερομηνία - τομή για την ιστορία του κόμματός μας και για όλο τον προοδευτικό κόσμο που συμπορεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Είναι η ημέρα που θα "αρματώσουμε" το κόμμα μας, ώστε να είναι έτοιμο να κερδίσει ξανά. Για όλους εκείνους τους λογαριασμούς του ρεύματος που μας "έκοψαν" την ανάσα, για τους νεκρούς που αφήνει πίσω της η πανδημία μ’ αυτήν την κυβέρνηση, για τη λεηλασία των δημοσίων ταμείων. Γι' αυτά που ζούμε και δεν αντέχουμε πια. Η κοινωνία δεν αντέχει πια. Οι ηλικιωμένοι που φτωχοποιούνται δεν αντέχουν πια. Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν πια. Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής, που εδώ στην Ήπειρο και σε ολόκληρη την περιφέρεια έχει λυγίσει υπό το βάρος των εξόδων, δεν αντέχει πια. Μα πάνω από όλα, οι νέοι μας δεν αντέχουν πια. Τους στερούν όχι μόνο το μέλλον, αλλά την ελπίδα. Δεν υπάρχει τίποτε πιο βίαιο από το να στερείς από τους νέους την ελπίδα.

Ξεκινάμε έναν τεράστιο αγώνα, συντρόφισσες και σύντροφοι. Θα είμαστε, ελπίζω, παρούσες και παρόντες όλοι μας, από τον πρόεδρο του κόμματος, τα μέλη της επερχόμενης Κεντρικής Επιτροπής, τη βάση του κόμματος, αλλά πάνω και πέρα από όλους και όλα, αυτό το ποτάμι της οργής που φουσκώνει καθημερινά εντός της κοινωνίας.

Γιατί εκεί ανήκουμε. Δίπλα στην κοινωνία που υποφέρει. Μαζί θα πολεμήσουμε, μαζί θα κερδίσουμε. Γι' αυτό να είναι βέβαιοι όσοι ευχήθηκαν το τέλος της Αριστεράς.

* Ο Γιάννης Στέφος είναι δάσκαλος, πρώην βουλευτής Νομού Ιωαννίνων, υποψήφιος για την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Ηπείρου

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)