to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Για τη Θεσσαλονίκη...

Η χώρα, η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μετά την έξοδο από τις μνημονιακές συμπληγάδες, βρισκόμαστε σήμερα στην απαρχή μιας νέας εποχής.


Η χώρα, η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μετά την έξοδο από τις μνημονιακές συμπληγάδες, βρισκόμαστε σήμερα στην απαρχή μιας νέας εποχής.

Τώρα πρέπει να αποφασίσουμε πώς και προς τα πού θα πορευτούμε και αυτό θα είναι το διακύβευμα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας.

Τα τελευταία χρόνια, η Θεσσαλονίκη τόλμησε. Προχώρησε μπροστά, με θάρρος, με λογική, με όραμα. Αρχίσαμε να ονειρευόμαστε ξανά σε αυτήν την πόλη και δεν θα μας το στερήσει κανείς ξανά το όνειρο. Όση χυδαιότητα, όσα ψέματα, όση λάσπη και αν χρησιμοποιήσουν, εμείς προχωράμε.

Μια νέα -κι όχι μόνο ηλικιακά- γενιά ανθρώπων, εκκινώντας από την αγάπη μας για την πόλη και εμφορούμενοι από προοδευτικές αξίες και ιδανικά, διεκδικούμε τον Δήμο της Θεσσαλονίκης για να μην γυρίσει η πόλη στις σκοτεινές εποχές. Είτε με τους παλιούς γνώριμους, που επιστρέφουν, είτε με άλλους, που έρχονται υποδυόμενοι το νέο αλλά συμπορεύτηκαν με το παλιό για δεκαετίες.

Ερχόμαστε να οικοδομήσουμε πάνω στα θετικά που έγιναν στην πόλη τα τελευταία χρόνια. Να συνεργαστούμε μαζί με όλες τις προοδευτικές, δημοκρατικές και οικολογικές δυνάμεις της πόλης, όποια κι αν είναι η κομματική τους αφετηρία. Μπαίνουμε σε αυτόν τον αγώνα για να διασφαλίσουμε ότι η Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει να πορεύεται στον δρόμο της προόδου.

Είναι ένα στοίχημα όλου του προοδευτικού κόσμου να κερδίσουν στις δημοτικές εκλογές οι δημοκρατικές δυνάμεις απέναντι στη μισαλλοδοξία, στον ρατσισμό και τον φασισμό που απειλεί την πόλη.

Πρόοδος όμως σημαίνει και το να εξασφαλίσουμε ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής και για όλους τους πολίτες. Στη Θεσσαλονίκη μένει πολλή δουλειά να γίνει προκειμένου να έχουμε μια πόλη περισσότερο πράσινη, πιο φιλική προς τον πολίτη. Με ποιότητα ζωής, αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Το διακύβευμα είναι βαθιά πολιτικό. Οι δημοτικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη θα κρίνουν αν θα συνεχίσουμε την πορεία προς τα μπροστά ή αν θα γυρίσουμε προς τα πίσω, σε μέρες σκοτεινές.

Αυτό είναι το στοίχημα για την επόμενη μέρα της Θεσσαλονίκης. Αυτό το στοίχημα μπορούμε να το κερδίσουμε όλες και όλοι μαζί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)