to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:38 | 28.08.2014

πηγή: DW

Διεθνή

Για τη συλλογική σύμβαση: Αποφασισμένοι να απεργήσουν οι πιλότοι της Germanwings στη Γερμανία

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι πιλότοι της Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, σε περίπτωση που το συνδικάτο Cockpit και η διοίκηση της εταιρείας δεν συμφωνήσουν στην υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης


Αποφασισμένοι να απεργήσουν εμφανίζονται οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας Germanwings αν οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας οδηγηθούν σε αδιέξοδο, ανακοίνωσε η συνδικαλιστική οργάνωση των χειριστών Cockpit. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα αφορούν όλα τα γερμανικά αεροδρόμια από τις 6:00 μέχρι τις 12:00 ώρα Γερμανίας.

Εργοδότες και εργαζόμενοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις σήμερα χωρίς ωστόσο να ανακοινώσουν τόπο και ώρα. Το συνδικάτο Cockpit κατηγόρησε πάντως την διοίκηση της Lufthansa ότι με την αδιάλλακτη στάση της εξαναγκάζει τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις. «Η διοίκηση θα πρέπει να εγκαταλείψει την μέχρι τώρα στάση της έτσι ώστε να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, dpa, o εκπρόσωπος του συνδικάτου Γεργκ Χάντβεργκ, υπογραμμίζοντας ότι «η απεργία δεν θα πραγματοποιηθεί αν η Lufthansa συμβάλει στην αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης».

Τα αιτήματα των εργαζομένων επικεντρώνονται στην καταβολή «μεταβατικής σύνταξης» (μέχρι την κανονική συνταξιοδότηση) 5.400 πιλότων στις εταιρείες Lufthansa, Germanwings και Lufthansa Cargo. Στις διαπραγματεύσεις την περασμένη εβδομάδα, η υπεύθυνη προσωπικού της Lufthansa Μπετίνα Φόλκενς πρότεινε στην Cockpit να οριστεί συγκεκριμένη διαδικασία διαπραγματεύσεων, στο τέλος της οποίας μια ανεξάρτητη διαιτησία θα διευθετήσει τα ανοιχτά ζητήματα. Οι ισχύουσες ρυθμίσεις για την «μεταβατική σύνταξη» θα διατηρηθούν μέχρι και το 2016 έτσι ώστε να υπάρξει χρόνος για την αναζήτηση συμβιβασμού.

Άγνωστο ακόμα πόσες πτήσεις επηρεάζονται

Αποφασιμένοι εμφανίζονται οι πιλότοι της Germanwings

Αποφασιμένοι εμφανίζονται οι πιλότοι της Germanwings

«Λυπούμαστε πολύ για την ανακοίνωση απεργιακών κινητοποιήσεων, αλλά και την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι επιβάτες», δήλωσε η εκπρόσωπος της Germanwings. Η αεροπορική εταιρία εξετάζει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της απειλής των πιλότων για κινητοποιήσεις στις σημερινές διαπραγματεύσεις.

Η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Germanwings πραγματοποιεί τις περισσότερες πτήσεις της Lufthansa στα γερμανικά αεροδρόμια εκτός των αερολιμένων Φραγκφούρτης και Μονάχου. Για τον αριθμό πτήσεων που επηρεάζονται από τις απεργιακές κινητοποιήσεις η εκπρόσωπος της Lufthansa δεν ήταν σε θέση να δώσει, προς το παρόν, περισσότερες λεπτομέρειες.

Ήδη τον Απρίλιο οι πιλότοι είχαν κατέβει σε απεργία. Η μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία της Lufthansa είχε ως συνέπεια την ακύρωση 3.800 πτήσεων και την ταλαιπωρία 425.000 επιβατών. Μετά το τέλος των κινητοποιήσεων, την περασμένη άνοιξη, εργοδότες και εργαζόμενοι επέστρεψαν στο τραπέζι του διαλόγου κεκλεισμένων των θυρών και με τη βοήθεια διαμεσολαβητή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)