to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:45 | 14.10.2017

Κοινωνία

Για τη νέα επίθεση σε μετανάστη: Αντιφασιστική κινητοποίηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι (ενημέρωση - φωτογραφίες)

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας, μετά την αντιφασιστική της κινητοποίηση στη Ν. Ιωνία πριν λίγες εβδομάδες, μαζί με την Πακιστανική Κοινότητα, πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου νέα αντιφασιστική κινητοποίηση σε κεντρικό σημείο του Γαλατσίου, με αφορμή την πρόσφατη επίθεση σε βάρος 30χρονου μετανάστη από το Πακιστάν


Η αντιφασιστική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με φόντο τη νέα επίθεση με εμφανή ρατσιστικά αίτια, η οποία σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, αυτή τη φορά σε βάρος 30χρονου μετανάστη από το Πακιστάν

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένη καταγγελία, καθώς το θύμα έφευγε από το εστιατόριο που εργαζόταν στη Λαμπρινή, δέχτηκε επίθεση από ομάδα 10 – 12 θρασύδειλων, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν αγρίως και τον εγκατέλειψαν σε κατάσταση λιποθυμίας, προκαλώντας του με πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο, σπασμένη μύτη και γδαρμένα χέρια, ενώ οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι τουλάχιστον σοκαριστικές.

Ασφαλώς, δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά, όπως έδειξε και η δολοφονική επίθεση στον Ασπρόπυργο (εδώ οι τελευταίες εξελίξεις), το συμβάν στη Λαμπρινή εντάσσεται στο μακρύ κατάλογο των επιθέσεων ρατσιστικού μίσους που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο καιρό σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Είναι πλέον παραπάνω από σαφές ότι οι φασίστες επιχειρούν να επανέλθουν στο προσκήνιο και να κερδίσουν έδαφος, στήνοντας ενέδρες σε εργαζόμενους μετανάστες και πρόσφυγες, χτυπώντας ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και καλλιεργώντας κλίμα φόβου στις γειτονιές. Όλα αυτά μάλιστα ενώ οι ‘‘πολιτικοί’’ τους κααθοδηγητές, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης, με βαριές κατηγορίες για σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και άλλα σοβαρά κακουργήματα.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε τη σημερινή παρέμβαση «με σκοπό να δείξει ότι οι φασιστικές συμπεριφορές δεν θα μείνουν αναπάντητες και θα απομονωθούν».

Τα συνθήματα των παρευρισκομένων, το μοίρασμα υλικού και η συζήτηση με τον κόσμο, άφησαν έντονο στίγμα και επιβεβαίωσαν την αρνητική στάση της κοινωνικής πλειοψηφίας απέναντι σε περιστατικά ρατσιστικής βίας, ενώ ανέδειξαν την ανάγκη για μεγαλύτερη και ακόμη πιο συνεκτική αντιφασιστική δραστηριότητα.

Αυτές οι κινητοποιήσεις είναι μόνο μία πρώτη απάντηση στις ρατσιστικές επιθέσεις, τονίζει η οργάνωση. Το επόμενο διάστημα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, «πιστή στον αγώνα κατά του ρατσισμού, του φασισμού και της ξενοφοβίας, θα λάβει περισσότερες πρωτοβουλίες με ανάλογο περιεχόμενο, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλατύ αντιφασιστικό μέτωπο, το οποίο θα συσπειρώνει κάθε άνθρωπο που πιστεύει στη δημοκρατία».

«Μέσα σε αυτή τη συγκυρία, οφείλουμε όλοι/ες να δώσουμε σκληρή μάχη, για να οικοδομήσουμε μία κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης, όπου το σκοτάδι του φασισμού δεν έχει καμία θέση» το μήνυμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. 

Τ.Γ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)