to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Για τη ΝΔ γυναίκα σημαίνει «μητέρα, σύζυγος, νοικοκυρά»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη γυρνά την ελληνική κοινωνία πολλά χρόνια πίσω. Με τις ευλογίες της κυβέρνησής του, ωθεί την χώρα να παραμείνει στις τελευταίες θέσεις ως προς τα ζητήματα ισότητας», επισημαίνει η Ειρήνη Αγαθοπούλου


Στον ανασχηματισμό των προηγούμενων ημερών, με μεγάλη απογοήτευση είδαμε την περεταίρω υποβάθμιση των πολιτικών Ισότητας των Φύλων από την κυβέρνηση της ΝΔ. Η Γενική Γραμματεία Ισότητας, αφού μόλις ανέλαβε η ΝΔ, μετονομάστηκε σε Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, τώρα μετονομάζεται σε ΓΓ Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, ενώ ο τίτλος της νέας υφυπουργού για τα ζητήματα αυτά περιορίζεται στη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, εξαφανίζοντας τελείως την Ισότητα.

Για τη συντηρητική παράταξη, πλέον και με τη βούλα, γυναίκα σημαίνει μόνο μητέρα, σύζυγος, νοικοκυρά. Επίσης, η αναχρονιστική αντίληψη ότι το δημογραφικό πρόβλημα είναι ευθύνη μόνο των γυναικών, ζωντανεύει και πάλι εν έτει 2021. Δεν μας προκαλούν εντύπωση τα παραπάνω. Εξάλλου οι πολιτικές Ισότητας των Φύλων στην Ελλάδα τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχουν περιοριστεί στην εξής μία: στο επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ.

Όταν όλη η Ευρώπη προωθεί τις πολιτικές ισότητας, τις πολιτικές συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, τις ποσοστώσεις φύλου σε θέσεις ευθύνης, κλπ, διότι θεωρεί την επίτευξη ισότητας μεταξύ των φύλων ως μοχλό ανάπτυξης, η Ελλάδα και ο κ. Μητσοτάκης μας επιστρέφει στην εποχή του «γυναίκες γεννάτε γιατί χανόμαστε»!

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη γυρνά την ελληνική κοινωνία πολλά χρόνια πίσω. Με τις ευλογίες της κυβέρνησής του, ωθεί την χώρα, όχι μόνο να παραμείνει στις τελευταίες θέσεις ως προς τα ζητήματα ισότητας, αλλά στρέφεται και εναντίον των γυναικών, εξοβελίζοντας από το βεληνεκές του ό,τι αφορά στην προώθηση της ισότητας των φύλων. Η απαράδεκτη αυτή οπισθοδρόμηση, ο ευτελισμός και η απαξίωση των κατακτήσεων των γυναικείων και φεμινιστικών κινημάτων όλων αυτών των ετών, μας βρίσκει και θα μας βρίσκει απέναντι.

Η ισότητα των φύλων και οι συμπεριληπτικές πολιτικές, οι πολιτικές για θέματα ΛΟΑΤΚΙ+, μπορεί να μην είναι στην ατζέντα του κ. Μητσοτάκη, αλλά είναι στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την αναβάθμιση και την ορατότητα των πολιτικών ισότητας, με βασικό στόχο τη δημιουργία υπουργείου Ισότητας των Φύλων, με αντικείμενο την εφαρμογή οριζόντιων πολιτικών σε όλους τους τομείς, όπως γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης και όπως διεκδικεί το φεμινιστικό και γυναικείο κίνημα. Αυτό απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μας και όχι το συντηρητισμό του κ. Μητσοτάκη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)