to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Για τα μάτια του κόσμου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδης αναρωτήθηκε αν θα επιστραφούν ποτέ αυτά τα 220 εκατομμύρια χρήματα από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και σημείωσε πως με την ατιμωρησία απαξιώνεται όλο το πολιτικό σύστημα.


Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία για τα «κόκκινα» δάνεια της (τέως πλέον) Αγροτικής Τράπεζας προς τα κόμματα, ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος, επειδή το 2013 ψηφίστηκε διάταξη (του νόμου 4146) που λέει τα εξής: «Δεν συνιστά απιστία κατά την έννοια των άρθρων 256 και 390 του Ποινικού Κώδικα για τον Πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. και τα στελέχη των Τραπεζών η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται κατά νόμο, καθώς και η εν γένει παροχή πιστώσεων σε αυτά, εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • α) υφίστανται αποφάσεις των θεσμοθετημένων εγκριτικών επιτροπών ή οργάνων κάθε τράπεζας και,
  • β) τηρήθηκαν, κατά τη χορήγησή τους, οι σχετικές κανονιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδης αναρωτήθηκε αν θα επιστραφούν ποτέ αυτά τα 220 εκατομμύρια χρήματα από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και σημείωσε πως με την ατιμωρησία απαξιώνεται όλο το πολιτικό σύστημα.

Το προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα (Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ) είχε ψηφίσει και άλλες παρόμοιες διατάξεις σε νόμους για την απαλλαγή από κάθε ευθύνη των διοικήσεων, π.χ. της Τράπεζας της Ελλάδος, για τη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, η οποία μέσω του υποχρεωτικού PSI οδήγησε στη χρεοκοπία του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος.

Υποθέτω συνεπώς ότι η περίφημη υπόθεση με τα θαλασσοδάνεια που τα προηγούμενα χρόνια απασχόλησε εκατοντάδες φορές τον πολιτικό μας βίο ήταν για μάτια του κόσμου.

Και όταν το 2012 κάπου 50 στελέχη της Αγροτικής Τράπεζας πήγαιναν στον οικονομικό εισαγγελέα, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για την υπόθεση των καταγγελλόμενων ως επισφαλών δανείων που χορηγήθηκαν σε πολιτικά κόμματα, ήταν μάλλον μέρος μιας... χορογραφίας.

Ηταν φαίνεται προδιαγεγραμμένο ότι δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί ένοχος για το κακούργημα της απιστίας, διότι απλώς τα στελέχη της τράπεζας εκτελούσαν πολιτικές εντολές και οι εντολείς τους θα έλεγαν ότι οι υπηρεσίες της τράπεζας και η Τράπεζα της Ελλάδος τα ενέκριναν.

Το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί η συγκάλυψη και η ατιμωρησία είναι να παραγραφούν εντελώς όλα τα «κόκκινα» θαλασσοδάνεια στη μη κερδοσκοπική Ν.Δ. και στο μη κερδοσκοπικό ΠΑΣΟΚ ως απεχθή και επονείδιστα. Και μετά ασφαλώς να επωφεληθούν και τα υπόλοιπα υπερχρεωμένα κόμματα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)