to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:10 | 24.03.2015

Πολιτική

Για τα απορρίμματα: Συνάντηση της Ρένας Δούρου με αντιπροσωπεία της ΠΡΩΣΥΝΑΤ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Συνεννόησης για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων Αττικής (ΠΡΩΣΥΝΑΤ), αποτελούμενη από τους Βαγγέλη Στογιάννη, Πόλυ Τακόπουλο και Σταύρο Ασημομύτη, Πρόεδρο του Συνεταιρισμού ΜΟΙΚΟΝΟΣ (αστικός συνεταιρισμός για την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων της Μυκόνου) είχε σήμερα η Ρένα Δούρου.


Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής:

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, με τους εκπροσώπους της ΠΡΩΣΥΝΑΤ να θέτουν την ατζέντα των προτεραιοτήτων της, όπως τα ζητήματα του Εθνικού και του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σπουδαιότητα του ρόλου των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης σε ένα νέο πλαίσιο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική. Επίσης, αναφέρθηκαν στο θέμα της ανάληψης πρωτοβουλιών από την πλευρά των Δήμων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, έτσι ώστε να προωθηθεί η  υλοποίηση του νέου σχεδιασμού στη διαχείριση των απορριμμάτων. 

Παράλληλα, εξετάστηκε η ανάγκη, ενόψει της αναθεώρησης του Εθνικού Σχεδιασμού, να υπάρξουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, καθώς επίσης και η δρομολόγηση πρωτοβουλιών από την πλευρά της Περιφέρειας για τα ζητήματα αυτά.

Από την πλευρά της η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπογράμμισε την ανάγκη ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών μεταξύ Περιφέρειας, Δήμων, πρωτοβουλιών πολιτών, συλλογικοτήτων, της πανεπιστημιακής κοινότητας, βασισμένες στη διαφάνεια και μέσα από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου η Αττική να περάσει με κοινωνική αποδοχή σε ένα νέο, οικονομικά και οικολογικά βιώσιμο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων. Ένα σύστημα στην κατεύθυνση μιας οικολογικής και βιώσιμης λύσης, με διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα, έμφαση στην αποκεντρωμένη διαχείριση, διαλογή στην πηγή, πρόληψη, μείωση του όγκου των απορριμμάτων, ανακύκλωση και επανάχρηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)