to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:06 | 27.12.2016

Διεθνή

Για συνομιλίες μεταξύ συριακής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κάνει λόγο η Μόσχα, διαψεύδει η «Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων»

O Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η συριακή κυβέρνηση διεξάγει συνομιλίες με την αντιπολίτευση ενόψει μίας πιθανής ευρύτερης συνάντησης στην Αστάνα του Καζακστάν, είδηση που ωστόσο διαψεύδεται από αντιπολιτευόμενη οργάνωση-ομπρέλα στην οποία ανήκουν ένοπλες και πολιτικές ομάδες που αντιτίθενται στον Άσαντ


O ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η συριακή κυβέρνηση διεξάγει συνομιλίες με την αντιπολίτευση ενόψει μίας πιθανής ευρύτερης συνάντησης στην Αστάνα του Καζακστάν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, είδηση που ωστόσο διαψεύδεται από αντιπολιτευόμενη οργάνωση-ομπρέλα στην οποία ανήκουν ένοπλες και πολιτικές ομάδες που αντιτίθενται στον Άσαντ. Ο Λαβρόφ, πάντως, δεν διευκρίνισε σε ποιο μέρος διεξάγονται οι συνομιλίες.

Από την πλευρά του, ο Τζορτζ Σάμπρα, μέλος της συγκεκριμένης οργάνωσης, της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων (HNC), δήλωσε στο Reuters: "Εμείς στην Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων σίγουρα δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό το ζήτημα".

H HNC περιλαμβάνει ένοπλες οργανώσεις που μάχονται κατά του Άσαντ υπό τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και συμμετείχε σε μία αποτυχημένη απόπειρα έναρξης ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων νωρίτερα μέσα στο χρόνο. Ιδρύθηκε στη Σαουδική Αραβία με την υποστήριξη του Ριάντ τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι η Ρωσία, το Ιράν, η Τουρκία και ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ έχουν όλοι συμφωνήσει πως η πρωτεύουσα του Καζακστάν θα πρέπει να φιλοξενήσει τον νέο κύκλο ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για τη συριακή κρίση.

Το πρακτορείο RIA επικαλούμενο ανώνυμη διπλωματική πηγή νωρίτερα σήμερα μετέδωσε ότι εκπρόσωποι του ρωσικού και του τουρκικού στρατού βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με τη συριακή αντιπολίτευση στην Άγκυρα για το πώς μπορεί να είναι βιώσιμη μία πιθανή εκεχειρία σε εθνικό επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)