to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:26 | 31.07.2012

left.gr

Οικονομία

Για σχέσεις με λόμπυ ιδιωτικών τραπεζών ελέγχεται ο Ντράγκι

Σύμφωνα με την καταγγελία του Corporate Europe Observatory, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι μέλος του διεθνούς φόρουμ Group of Thirty (G30), που έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός λόμπυ που προωθεί τα συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικών τραπεζών


Τη σχέση του Μάριο Ντράγκι με το διεθνές φόρουμ Group of Thirty (G30) θα διερευνήσει η Ε.Ε., μετά από την καταγγελία του Corporate Europe Observatory (Παρατηρητηρίου της Ευρώπης των Πολυεθνικών) για σύγκρουση συμφερόντων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το Corporate Europe Observatory κατηγόρησε τον Ιούνιο τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για έλλειψη ανεξαρτησίας καθώς είναι μέλος του διεθνούς φόρουμ Group of Thirty (G30), των ηγετών του δημόσιου και ιδιωτικού χρηματοπιστωτικού κλάδου. Το Παρατηρητήριο στην καταγγελία του αναφέρει πως το φόρουμ έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός λόμπυ που προωθεί τα συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικών τραπεζών και συνεπώς ο πρόεδρος της ΕΚΤ δεν πρέπει να είναι μέλος του.

Η εκπρόσωπος του διαμεσολαβητή της Ε.Ε., Νικηφόρου Διαμαντούρου επιβεβαίωσε την εν λόγω έρευνα λέγοντας ότι η Ε.Ε. έστειλε επιστολή στην ΕΚΤ, από την οποία περιμένει απάντηση έως το τέλος Οκτωβρίου. Η εκπρόσωπος της ΕΚΤ επιβεβαίωσε με τη σειρά της τη λήψη της επιστολής, ωστόσο απέρριψε τις κατηγορίες.


Σημειώνεται πως μέλη του εν λόγω φόρουμ είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, ο πρώην πρόεδρος της Federal Reserve, Paul Volcker, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Καναδά, Mark Carney, και της Τράπεζας της Αγγλίας, Mervyn King.


Πηγή: Reuters.com

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)