to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:12 | 06.06.2022

πηγή: Sport24.gr

Αθλητισμός

Για πρώτη φορά οι πρώτες δύο θέσεις χωρίς μέλος των Big 3 μετά από 6785 μέρες

Σαρωτικές αλλαγές θα φέρει η αφαίρεση των βαθμών από το περσινό Roland Garros την ερχόμενη Δευτέρα (13/06) με τον Μεντβέντεφ να ανεβαίνει στην κορυφή. Χωρίς μέλος της Big 3 οι δύο πρώτες θέσεις για πρώτη φορά από το 2003.


Η αφαίρεση των βαθμών από το περσινό Roland Garros την ερχόμενη Δευτέρα (13/06) θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Παγκόσμια κατάταξη των ανδρών.

Η βασικότερη θα αφορά το Νο1 αφού εκεί θα ανέβει ο Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος θα εκμεταλλευτεί τη μεγάλη απώλεια που θα έχει ο Τζόκοβιτς και θα ανέβει ξανά στην πρώτη θέση.

Ο Ρώσος θα έχει 7.800, ενώ στη δεύτερη θέση θα βρεθεί ο άτυχος του Roland Garros, Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα πέσει από το Νο1 στο Νο3 και μάλιστα θα νιώθει πίσω του την καυτή ανάσα του Ραφαέλ Ναδάλ αφού ο Ισπανός θα βρίσκεται πίσω του για μόλις 245 βαθμούς.

Χωρίς μέλος των Big3 μετά από σχεδόν 19 χρόνια

Αυτό που σας περιγράψαμε παραπάνω σημαίνει πρακτικά ότι στις πρώτες δύο θέσεις της Παγκόσμιας κατάταξης δεν θα υπάρχει μέλος των Big3.

Από πότε έχει να συμβεί αυτό; Από τις 17 Νοεμβρίου του 2003 όταν ο Ρότζερ Φέντερερ ανέβηκε για πρώτη φορά στο Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης μέχρι και σήμερα υπήρχε πάντα ένας από τη μεγάλη τριάδα στις πρώτες δυο θέσεις.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως την επόμενη Δευτέρα (13/06) για πρώτη φορά μετά από 6785 μέρες οι πρώτες δύο θέσεις δεν θα έχουν το όνομα κάποιου εκ των Ναδάλ, Φέντερερ ή Τζόκοβιτς.

Έκτος, μπορεί και πέμπτος, ο Τσιτσιπάς

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα χάσει ακόμα μία θέση στην Παγκόσμια κατάταξη και από την 5η θα βρεθεί στην 6η. Κάτι που μπορεί να αλλάξει.

Ο Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί αυτή την εβδομά στην Στουτγκάρδη και εάν φτάσει στον τελικό θα προσπεράσει τον Ρουντ και θα παραμείνει στην 5η θέση.

Στην έβδομη θέση θα μείνει ο Κάρλος Αλκαράθ και θα τον ακολουθήσουν στις επόμενες θέσεις οι Ρούμπλεφ, Αλιασίμ, ενώ ο Κάμερον Νόρι θα μπει στην πρώτη δεκάδα αντί του Μπερετίνι.

tags: τένις

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)