to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Για πόσο θα κάνουν τους χαζούς;

Σήμερα η ΑΥΓΗ αποκαλύπτει τι πάνε να κάνουν για τις απολύσεις. Και ενώ όλος ο κόσμος τους κράζει, αυτοί κάνουν τους χαζούς


Η επιχείρηση της κυβέρνησης να περάσει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά στη ζούλα εξελίσσεται σε πανωλεθρία. Οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. διασύρονται στα κανάλια. Και ο Κ. Χατζηδάκης βγαίνει τρεις φορές τη μέρα να μας πείσει ότι με 450 ώρες υπερωρία τον χρόνο, εκ των οποίων θα αποζημιώνονται οι 150, το οκτάωρο διατηρείται.

Αλλά η κυβέρνηση, ο υπουργός και τα στελέχη της Ν.Δ. είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στο τελευταίο σκαλοπάτι της πολιτικής αξιοπρέπειας για να υποστηρίξουν αυτό το αίσχος.

Τι φωνάζετε, λένε. Αφού κανένας εργοδότης δεν πλήρωνε υπερωρίες. Σωστά. Και τώρα θα μπορεί να αποσπάσει πολύ μεγαλύτερο αριθμό απλήρωτων υπερωριών αφού οι υπερωρίες ενός εξαμήνου του προσφέρονται από τον νόμο τζάμπα.

Και στο κάτω - κάτω, συνεχίζουν, ο εργαζόμενος θα δουλεύει δεκάωρα τους έξι μήνες και τους άλλους έξι θα είναι λάσκα. Λάθος. Γιατί το κράτος δίνει στον εργοδότη δικαίωμα να τον απασχολήσει άλλες 150 ώρες υπερωριακά.


Και όλα αυτά, λένε, γίνονται για περισσότερη ελευθερία στους εργαζόμενους. Σοβαρά τώρα; Υπάρχει λογικός άνθρωπος που πιστεύει ότι χαρίζουν στους εργοδότες τις υπερωρίες ενός εξαμήνου για νιώσουν ελεύθεροι οι εργαζόμενοι;

Και δεν είναι μόνο η κατάργηση του οκταώρου. Είναι και οι παρεμβάσεις που γίνονται για την αποδυνάμωση της απεργίας και του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων. Και σήμερα η ΑΥΓΗ αποκαλύπτει και τι πάνε να κάνουν για τις απολύσεις.

Και ενώ όλος ο κόσμος τους κράζει, αυτοί κάνουν τους χαζούς. «Θα πηγαίνετε για μπανάκι τον Ιούνιο», «Θα μαζεύετε και τις ελιές», «Υιοθετούμε θέσεις του ΚΚΕ». Πράγμα που δείχνει ότι δεν αντέχουν για πολύ ακόμα.

Τώρα λοιπόν είναι που η κοινωνία και οι εργαζόμενοι πρέπει να πιέσουν όσο περισσότερο μπορούν ώστε να αναγκάσουν την κυβέρνηση να τα μαζέψει.

Το πρωτοσέλιδο της Αυγής σήμερα - Σχετικό ρεπορτάζ: Κωστής Χατζηδάκης / Επικοινωνιακό μπαράζ για να κρύψουν την ισοπέδωση της εργασίας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)